BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Soden denetleme yaptı

Vali Ramazan Sodan devam eden okul inşaatlarını denetledi

Abone ol

Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır ile birlikte yapımı devam eden okul inşaatlarını gezdi.

2009 yılında başlanıp bitime az kalan yeni mahalle ilköğretim ve liselerini de gezen Vali Ramazan Sodan, gelecek yılların yatırım planlamalarının da yapıldığını, öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitim öğretim görmeleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Vali Ramazan Sodan, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi;

"Devletin bütün kurum ve kuruluşunda ortak kanaat haline gelen öncelikli konuların başında bulunan eğitim bütün yönleri ile değerlendirilmektedir. Devleti doğrudan ilgilendiren hususlarda gerekli tedbirler alınmış ve alınmaktadır. Makul derslik başı öğrenci sayıları hedefimize hızla yaklaşmaktayız. Halen inşaatı devam eden okullarımızın da tamamlanması durumunda standart ortalamaları yakalamış olacağız. Ancak bundan sonraki çalışmalarımızda ikili öğretimden normal öğretime geçebilmenin tedbirlerini alıyoruz. Bu amacımızı da kademe kademe kısa zamanda yerine getirmenin arzusu içerisindeyiz. Bizler fiziki ortam yönünden bu çalışmaları yaparken eğitim kurumlarımızın da beklentileri karşılayabilmek için üzerlerine düşen başarı kriterlerini yakalama amacıyla birbirleriyle yarış havası içerisinde olduklarını görmekteyiz. Umarım ilimiz genel başarı ölçütleri içerisinde hak ettiği üst sıralarda yerini alacaktır" dedi.

Sümerevler mahallesinde yapımı devam eden 6 derslikli anaokulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Yenimahalle ilköğretim okullarında yaptığı incelemelerden sonra, inşaatları tamamlanmak üzere olan Organize Sanayi Bölgesi sahası içerisindeki Endüstri Meslek Lisesi ile Yeni Mahallede yapılan Lise'de incelemelerde bulunan Vali Ramazan Sodan, biten okulların donatım malzemelerinin talep edilmesi çalışmalarına başlanması talimatını verdi.