BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kardeş aile projesi tanıtıldı

Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan Kardeş Aile Projesi’nin tanıtım yemeği ünlü isimleri bir araya getirdi

Abone ol

Çekmeköy’de yaşayan maddi durumu yetersiz aileler ile ekonomik durumu iyi aileler arasında kardeşlik köprüsü kuracak Kardeş Aile Projesi hayata geçirildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı gecede sanat ve iş dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, İdari ve Mülki Erkan’ın da hazır bulunduğu gecede projeye Sanatçı Metin Şentürk, Ağaoğlu Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Roman Mağazalarının Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, iş adamı İrfan Cengiz ve daha birçok yerel yönetici ve STK temsilcisi de destek verdi.


Programın açılış konuşmasını yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Çekmeköy’ün sosyal dayanışma ruhunun hala canlı olduğu şanslı bir ilçe olduğunu söyledi. Başkan Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “ Anaokulu ve Anadolu Lisesinin bağış yolu ile Çekmeköy’e kazandırılması, her ayın ilk haftası ihtiyaçlı ailelere yardım etmek için evleri dolaşan iş adamlarımızın olması bu projeyi hayata geçirmek için bize güç verdi. Tamamen gönüllülük esasına dayanan projemizde yardımda bulunmak isteyen aileye, yardıma ihtiyacı olan ailelerin listelerini sunacağız. Ağabey aile komisyon tarafından belirlenen listelerin içinden seçtiği kardeş aile için eğitim, sağlık, gıda gibi çeşitli alanlarda yardımda bulunabilecek. Kardeş aile adedini ve kardeş aileye yapılacak yardım çeşidini belirlemede özgür olan ağabey aile isterse seçtiği kardeş aile ile bir araya gelecek, belki bir Pazar günü çocukları ile birlikte iki aile kahvaltı edecek, isterse sadece seçtiği kardeş ailenin hesap numarasına para yatırmak suretiyle projeye dahil olabilecek. Biz projeye katılım şekli ne olursa olsun bölgemizin kalkınması ve sosyal dayanışmanın güçlenmesi adına katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programa eşi ile birlikte katılan Metin Şentürk projeyi kalbiyle hissettiğini ve elinden gelen her desteği vereceğini söyledi.

Geceye katılan iş adamları da projeye destek olma sözü verirken, böyle bir sosyal dayanışmaya vesile olduğu için Çekmeköy Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gecenin kapanış konuşmasını yapan Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan projeden duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirerek Kaymakamlık olarak biz de varız dedi.

Gece, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın projeye destek verenlere teşekkür plaketi takdiminin ardından sona erdi.