BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Vardar'ı kaybettik

Bir dönemin ünlü gazetecilerinden Ahmet Vardar, İstanbul'da hayatını kaybetti. Vardar uzun süredir tedavi görüyordu.

Abone ol

Gazeteci Ahmet Vardar, pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir çok gazete ve televizyonda çalışan ve 2 yıl önce Vatan Gazatesi'nde köşe yazarlığı yaparken emekli olan Ahmet Vardar'a yaklaşık 4 ay önce pankreas kanseri teşhisi kondu.

Hastalığın ilerlediği belirlenen Ahmet Vardar, Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi olmaya başladı. Uygulanan kemoterapinin ardından hastalık karaciğerine sıçrayan Ahmet Vardar, dün evinde fenaşınca tekrar hastanenin acil servisine kaldırıldı. Müdahaleye rağmen durumunda düzelme olmayan Ahmet Vardar, saat 18.30 sıralarında yaşamını yitirdi.

Ahmet Vardar'ın cenazesi bugün Fatih Cami'nde kılınacak namazın ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ahmet Vardar kimdir?

Gazeteciliğe başladıktan sonra birçok gazetede görev yapan Ahmet Vardar, bu süreçte spor muhabirliği ve adliye muhabirliği yaptı. Daha sonra köşe yazarlığına başladı ve 1990'lı yıllarda çalıştığı Sabah'ta tanındı. Buradaki köşesinde halktan gelen şikâyerleri ve ihbarları duyurdu.

Sabah'ta yazdığı sırada, aynı medya grubunun televizyon kanalı olan atv'de "Ahmet Vardar Soruyor" adlı programı hazırladı ve sundu. Günaydın, Tan ve Zaman gazetelerinde de görev yaptı. Son olarak, kuruluş sürecinde Vatan gazetesine geçti ve buradan emekli oldu.

Ölümünden bir süre önce pankreas kanserine yakalanan Vardar, hastalığının ilerlemesinin ardından 25 Şubat 2010 tarihinde kaldırıldığı Acıbadem Maslak Hastanesi'nde 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Vardar, birçok ödüle sahipti.