BIST 10.311
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.454,22
HABER /  GÜNCEL

Başkandan öğretmen itirafı

Öğretmenlerin hali içler acısı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün şoke edici açıklamalarda bulundu..

Abone ol Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öğretmenlerin, zaman zaman kendisine utana sıkıla gelip ek iş istediklerini bunun da her Türk vatandaşı gibi kendisinin canını sıkıp dünyasını kararttığını ama yapacek bir şey olmadığı için aracı olup öğretmenlere ek iş ayarladığını söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Öğretmenler Günü Balosu Büyükçekmece Dedeman Otel’de yapıldı.
Büyükçekmece’de bulunan okulların öğretmenleri için hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu bu yıl Büyükçekmece’ye yeni katılan bölgeler ile birlikte tam üç gece sürecek.

İlki önce ki gece yapılan ve İbrahim Erkal’ın sahne aldığı gecede öğretmenler, yoğun iş hayatı ve stresli günlerden bir nebze olsun kurtulabilmenin sevincini yaşadılar. Öğretmenler Gece boyunca Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte İbrahim Erkal’ın söylediği şarkılar ve türkülerle halaylar çekerek eğlendiler.
24 Kasım Öğretmenler Günü balosuna Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün konuşmaları damgasını vurdu.

ÖĞRETMENE PAZARCILIK VE BOYACILIK EK İŞ AYARLIYORUM…
Kendisine zaman zaman öğretmenlerin utana sıkıla gelip ek iş istediklerini anlatan Başkan Akgün; “ Belediye başkanı olmamız hasebiyle zaman zaman öğretmenlerimiz gelip okul çıkışı badana boya yapabileceğini,pazarcılık yapabileceğini yada bir mütaeahitin yanında çalışabileceğini söyleyip bizden iş istiyorlar.Her Türk vatandaşı gibi o an dünyamın karardığını rahatlıkla söyleyebilirim.Ama yapacak bir şey yok bizde yakın çevremizi arayıp onlara iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.

Öğretmenlerle birlikte 24 Kasım’ı kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Akgün “24 Kasım 1982 yılından beri Türkiye’de Öğretmenler Günü olarak kutlanılmaktadır. Büyükçekmece Belediyesi’de her yıl bu programı en anlamlı günlerden biri olarak belirledi. Ne mutlu bize ki Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş, aydınlık Türkiye’ye sizden önceki, sizlerle ve sizden sonra ki öğretmenlerimizle ulaşacağız. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sizin gibi ilim irfan ordusu ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerimizi birinci sınıf vatandaş yapmalıyız
Kendisinin de bir öğretmen olduğunu ve Türkiye’de öğretmenlere gerekli değerin verilmediğini anlatan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi “Öğretmenlerimize gereken önemi vermeliyiz. Bende hayatımda 5 yıl İngilizce öğretmenliği yapmış biri olarak öğretmenlerimizin nasıl zorlu durumlarda olduğunu biliyorum. Ülkemiz çağdaş medeniyet ve Avrupa Birliği standartlarından oldukça uzaklardadır. Bu durumu değiştirebilmek, Avrupa ile yarışabilir duruma gelebilmesi için devletin çok daha fazla çalışması gerekmektedir. Eğer bu ülkeyi yönetenler bugün yaşanan sıkıntıların en başında eğitimsizlik diyebiliyorlarsa, öğretmenlerimize bir bakarak düşünsünler.. Öğretmenlerimizin yaşam standartlarını daha fazla yükseltemezsek, onları ikinci bir işe mahkum edersek istediğimiz kadar okul yapalım hiç bir işe yaramayacaktır.”
Geceye katılan İbrahim Erkal da öğretmenlerin Türk milletinin geleceğini aynıdlatacak birer meşale olduğunu,mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

29 Mart’tan sonra okul yapmaya devam
İlçede ki eğitim standardının Büyükçekmece Belediyesi’nin Milli Eğitim’e kazandırdığı okullarla yükseldiğini ve yaklaşan yerel seçimlerin ardından tekrar başkan olması halinde okul projelerine devam edeceklerini söyleyen Akgün “Büyükçekmece’de eğitim öğretim alanında başardığımız projelerle eğitimde çok büyük yol kat ettik. Eskiden 50-60 kişilik sınıflarda öğrencilerimiz öğrenim görürken ilçemizde onlarca okulu Büyükçekmece Belediyesi olarak yaparak Büyükçekmece’de eğitim – öğretimi 20şer 30ar kişilik sınıflara indirdik. Eğer 29 Mart seçimlerinden sonra yeniden Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak hizmete devam edebilirsem, ilçemize daha fazla okul kazandırarak, Büyükçekmece’yi İstanbul’da Eğitim – öğretimde en üst düzeye ulaştıracağım” ifadelerini kullandı.