BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.436,43
HABER /  GÜNCEL

Başkan Tülün dert dinledi

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Kocataş Mahallesi Halk Meclisi Toplantısı’nda mahalleli ile bir araya geldi.

Abone ol

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Tülün, önemli açıklamalarda da bulundu. “Yapamayacağım bir şey için asla söz vermem” diyen Başkan, Sarıyerliler arasında dolaşan “Tapular bagajımda” sözünün kime ait olduğunu da açıkladı.

Kocataş Mahallesi Halk Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Başkan Tülün gelen sorular doğrultusunda yaptığı konuşmasında öncelikle Sarıyerlilerin arasında uzun süredir dolaşan “Tapular bagajımda” sözünün kendisine ait olmadığını açıkladı. Tülün, “ Söylemediğim bir şeyi söylüyorlar. Ben belediyeciliği biliyorum. Bağcılar Belediyesi’nde 1,5 yıl başkan yardımcısı olarak çalışıp da buraya geldim. Belediyenin nasıl çalıştığını orada yaşadım. Nereye kadar söz vereceğimi bilirim. Ben ''tapular bagajımda'' demedim. Bunu 1999 seçimlerinde DYP belediye başkan adayı İbrahim Özdemir söyledi. Bunu bana mal ediyorlar artık bunu söyleyenlere hakkımı helal etmeyeceğim. Ben devlet onurunu bilen birisiyim. Devletin evrağı, devletin kasasında olur. Tapu belediyenin kasasında olmaz. Onlar tapu dairesinde bulunur. Kaymakamlığa bağlı bir birimdir ve Ankara'ya bağlıdır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ancak biz sonuna kadar yanınızda olacağız dedik ve yanınızda da kalacağız. İmar sorununun çözülmesi için canla başla çalışıyoruz. Her şeyi usulüne uygun olarak sonuçlandıracağız. İçiniz rahat olsun” dedi.

Vatandaşların mahallenin sokakları ile ilgili asfalt çalışmaları ilgili soruları da yanıtlayan Başkan, “ Çınar Sokak’ta Asfalt çalışması durdu. Oysa Çınar Sokak, mahalle ulaşımını sağlayan yol. Ancak müstakil bir parselden geçtiği için tapu sahibi yolu kapattı. Bunun üzerine yeni yol açmaya karar verdik. Yeni yolu açtık ama orada bir ağaç kestik diye soruşturma açıldı ve çok uzun sürdü. Şimdi soruşturmayı da sonuçlandırıp atlattık. Şimdi açtığımız yolu asfaltlayacağız. Bunlar bizi sıkıntıya sokan şeyler. G-7 sokakta da döktüğümüz asfalt söküldü. Çünkü şahıs mülkiyetinde müstakil tapulu bir arazi orası ve sahibi de mahkemeye vermiş. Mahkeme kararıyla söktürmüş. Sökmemek gibi bir durumum yok benim. Belediye başkanı mahkeme kararını uygulamazsa görevini kötüye kullanmaktan dolayı hemen görevden alınır. Geçici sokakların bir kısmı eğimin uygun olduğu yerler, Çırçır'a indirilerek ıslah edilmiş, bir kısmı bunu APS firma ile kanal olarak yapmışız. Ancak diğerleri şu anda bütün değil, eğimle ilgili ve oradaki konumla ilgili. Gerçekten sıkıntı var. Ne öyle çözebiliyoruz ne böyle çözebiliyoruz. G-8'in kanal sorunu da aynı bu şekilde hala çözüm aramak zorunda olduğumuz ve çözüm bulamadığımız bir pozisyon” diye konuştu.

Başkan Tülün ayrıca; yol, asfalt gibi, kanal ve duvar gibi işlerin sezonunun da başladığını ifade ederek, “Yağmurdan ve kıştan çıktık. Asfalt fabrikamızı Nisan sonu gibi devreye sokacağız. 35 mahalleye göre dağıttığımız bir iş planımız var ama bazen harcama yapamadığımız işler de var. Yani biz ancak kamu arazisinde, kamu işine iş yapabiliriz. Yani yol gibi çalışmalara her türlü harcamayı yaparız. Yolunun kenarındaki istinat duvarı da yaparız. Biz size hizmet için buradayız. Benimle her türlü sorununuzla ilgili görüşebilirsiniz. Cep telefonumu veriyorum, 24 saat boyunca açık” dedi.