BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  POLİTİKA

Saadet Ak Partiye sahip çıktı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı bir açıklama yaptı. Ak Parti'ye sahip çıktı.

Abone ol

Saadet Partisi'nin İl Divan Toplantısı öncesinde bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, AKP’ye açılan kapatma davasını değerlendirdi.

Karaduman, “Hepimizin bildiği gibi AKP’ye kapatma davası açılmıştır. Davanın açıldığı bilgisi Genel Merkezimize ulaştığı anda Saadet Partisi başkanlık divanı olağanüstü toplanmış ve bir bildiri yayınlamışlardır. AKP bile MKYK'yı toplamadan ve olayı kınamadan Saadet Partisimiz bu tavrını ortaya koymuştur” dedi.

PARTİLERİ MİLLET AÇAR, MİLLET KAPAR

Saadet Partisi olarak partilerin kapatılmasına karşı olduklarını vurgulayan Karaduman, “Milli Görüşçüler olarak, kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi kimse için istemeyiz. Biz kendi saadetini başkalarının felaketinde arayan anlayışın hep karşısında olduk. Türkiye'de parlamenter demokratik sistem vardır. Türkiye, bürokratik oligarşinin hâkim olduğu bir devlet değil, çağdaş bir hukuk devletidir. Partileri millet açar, millet kapatır” diye konuştu.

KARADUMAN'DAN SUKUNET ÇAĞRISI

Herkes daha sakin olmalı, daha aklıselim davranmalı, kullanacağı üsluba dikkat etmeli” diyen Karaduman sözlerini şöyle tamamladı, “Bu değerlendirmeler ışığında Saadet Partisi olarak, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, aydınları, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz