BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL

Başkan çok fena keleğe geldi

Adapazarı Başkanı öyle bir dolandırıldı ki kendisi bile bu işe şaştı. İşte dolandırma hikayesi;

Abone ol

"Ben 'Hakan'la Geziyorum' programının yapımcısıyım" dedi. Başta başkan olmak üzere tüm Adapazarı halkını dolandırdı. Sahte yapımcının foyası program yayınlanmayınca çıktı.

BAŞKAN TARAFINDAN AĞIRLANDI

Adapazarı''nda kendisini özel bir televizyon kanalında yayınlanan gezi- inceleme programının yapımcısı olarak tanıtan Selçuk Çelik, Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile yemek yiyip Ögretmenevi'nde ağırlandı.

OTOMOBİL TAHSİS EDİLDİ

Kentte 10 gün kalan ve program çekimleri için mekan seçimi görüşmeleri yapan, ayrıca Büyükşehir Belediyesi olanaklarını kullanıp otomobil de tahsis edilen sahte yapımcı, son olarak program sunucusunun ayağını kırdığını belirterek kentten ayrılıp ortadan kayboldu.

BÖYLE BİR YAPIMCIMIZ YOK

Çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı yapılan araştırmada belirlenen Çelik'in, adını kullandığı programı yapan İzmir Film Genel Koordinatörü Sibel İnan, “Bizim böyle bir yapımcımız yok” dedi.

MEKAN SEÇİMİ YAPTI

Adapazarı'na 10 gün önce gelen Selçuk Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne giderek, “Star TV'de yayınlanan ‘Hakan'la Geziyorum’ programının yapımcısıyım. Programın çekimlerini önümüzdeki günlerde Adapazarı'nda yapacağız” diyerek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanı Fahri Tuna program yapımcısı olduğu belirtilen Çelik'e yardımcı oldu. Öğretmenevi'ne yerleştirilen sahte program yapımcısı daha sonra çekimler için Adapazarı'nda kendisine tahsis edilen Büyükşehir Belediyesi'ne ait otomobille mekan seçimi yaptı.

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Çekimler için Adapazarı'nda bir güvenlik firması ile de anlaşma yapılırken, araçlar kiralandı. Kentteki en lüks restanlarda ağırlanan Çelik, Ramazan ayı etkinliklerine de katıldı.

ÇEKİMLER GECİKİYOR, BAŞKAN KILLANIYOR

Adapazarı'nda 10 gün kalan sahte yapımcı, bu arada Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile de görüşme yaptı. Dişli ile akşam yemeği yiyen sahte yapımcı 9 Eylül Salı günü başlanacağı söylenen çekimler bir türlü gerçekleşmeyince, durum yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

HELİKOPTER ALANI BİLE SULANDI

‘Hakan'la Geziyorum’ programının sunucusu Hakan Doğanay'ın aracının bozulduğu için helikopterle geleceğini belirten sahte yapımcıya inanan Büyükşehir yetkilileri Kültür ve Daire Başkanı Fahri Tuna'nın talimatı ile helikopterin ineceği Terminalin karşısındaki arsayı bile ‘toz çıkmasın’ diye suladı. Ancak helikopter gelmedi. Bu sırada sahte yapımcı kayıplara karıştı.
Bir süre beklemenin ardından programın yapım ajansını arayan Büyükşehir yetkilileri, “Bizim Adapazarı'nda çekimimiz yok” yanıtını alınca şoke oldu.

NE YAPIMCI VAR, NE DE PARALAR!

Adapazarı'nda günün konusu haline gelen olaydan sonra bu kişiye güvenlik tahsis eden güvenlik şirketi parasını alabilmek için sahte yapımcının peşine düştü. Sahte yapımcının Adapazarı'nda kaldığı süre içerisinde birçok kişiyi daha dolandırdığı ortaya çıktı.

HERKESİ DOLANDIRMIŞ

Bu arada sahte program yapımcının adını kullandığı ‘Hakan'la Geziyorum’ programını yapan İzmir Film Genel Koordinatörü Sibel İnan, Adapazarı'ndan çok sayıda telefon aldıklarını belirterek, “Bizim Adapazarı'nda programlanmış bir çekimimiz yok. Zaten Selçuk adlı yapımcımız da olmadığı gibi sunucumuz Hakan bey Antalya'da. Bu kişinin Adapazarı'nda tüm bunları yapmasını hayretler içerisinde karşıladım. Kimsenin çıkıp da ona ‘Sen kimsin?’ diye sormaması şaşırtıcı. Birkaç gündür Adapazarı'ndan bizi arayan arayana. Bu konuyla ilgili olarak hukuk büromuz, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak” dedi.