BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.466,74
HABER /  SPOR

Devler ligi start alıyor

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele bu akşam başlıyor.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesi sekiz maçla başlıyor. Turnuvanın favorilerinden Barcelona, Chelsea ilk maçlarını içerde oynarken, Inter Milan ve Liverpool deplasmanda mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezonun finalisti Chelsea A Grubu'ndaki ilk maçında Laurent Blanc'ın çalıştırdığı Bordeaux'yu Stamford Bridge'de konuk edecek.

Luiz Felipe Scolari'nin takımında iyileşen Michael Ballack büyük ihtimalle forma giyecek, ancak Didier Drogba cezalı ve orta sahanın dinamosu Michael Essien de dizindeki ciddi sakatlık yüzünden yok.

Bordeaux'da cezalı olduğu için lig maçında oynamayan Fernando Menegazzo'nun ilk 11 başlaması bekleniyor, cezalı bekler Matthieu Chalme ve Benoit Tremoulinas'nin yerini ise Diego Placente ve Franck Jurietti alacak.
A Grubu'nın diğer maçında Romanya liginin sürpriz şampiyonu CFR Cluj , Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını deplasmanda Roma ile oynayacak.

Roma'da as oyuncular Simone Perrotta ve Juan sakatlıkları yüzünden kadroda olmayacak, Daniele De Rossi, Philippe Mexes, Mirko Vucinic ve Francesco Totti de tam hazır değil.

Sezona Jose Mourinho ile başlayan Inter Milan B Grubu mücadelesini zorlu Panathianikos deplasmanında açıyor.

Aynı grupta ilk ikinin güçlü adaylarından Werder Bremen, Olympiakos'u eleyerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan Kıbrıs Rus Kesimi'nden Anorthosis'i ağırlayacak.

Gruplara kalmak için üçüncü ön eleme oynamak zorunda kalan Barcelona, Nou Camp'ta Sporting Lizbon ile karşılaşacak.

Son lig maçında kadroda yer almayan Rafael Marquez, Thierry Henry ve Sylvinho'nun bu kez kadroya girmesi bekleniyor. Aynı maçta yedekler arasında başlayan Lionel Messi ve Andres Iniesta büyük ihtimalle ilk 11'de olacak.

C Grubu'nun diğer mücadelesi İsviçre'de Basel ile Shakhtar Donetsk arasında.

D Grubu'nda gecenin merakle beklenen maçında Eric Gerets'in takımı Marsilya, geçtiğimiz yıl yine aynı grupta yer aldığı Liverpool'u ağırlıyor.

Liverpool menajeri Rafael Benitez, sakatlıkları geçen ancak fiziksel açıdan hazır oldukları konusunda şüpheler bulunan Steven Gerrard ve Fernando Torres'i ilk 11'de bile başlatabileceğini açıkladı.

Liverpool, geçtiğimiz sezon Marsilya'ya evinde kaybetmesine rağmen rakibini deplasmanda 4-0 yenerek son 16 takım arasına kalmıştı.

D Grubu'nun diğer maçında Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi PSV Eindhoven, üçüncü ön elemede Schalke'yi saf dışı bırakan Atletico Madrid ile karşılaşacak.

11 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan Atletico'da Maxi Rodríguez ve Mariano Pernia cezalı, antrenmanda sakatlanan Pablo Ibanez kadrodan çıkarıldı, dizinden sıkıntı yaşayan John Heitinga'nın oynaması bekleniyor.