BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başesgioğlu MHP'ye mi katılıyor?

Seçim öncesi güç tazelemek isteyen MHP küskünlerin peşinde. 3 küskünden tam destek gelirken gözler Başesgioğlu'nun kararında.

Abone ol

Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi MHP'de hareketlilik arttı. Seçim öncesi güç tazelemek isteyen MHP üç küskünden tam destek alırken bir süre önce AK Parti’den ayrılan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’nun kararı bekleniyor.

Bahçeli güç birliği çağrısı için "Küskün" olarak nitelendirilen Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Azmi Karamahmutoğlu ile görüştü. Görüşmelerin tamamı olumlu geçti. Hürriyet'in haberine göre küskünler görüşme sonrası şu değerlendirmeleri yaptı:

Koray Aydın: Girişimi fevkalade anlamlı. Beklentimiz küskünlükleri ortadan kaldırarak, önce MHP içinde düzeni sağlaması ve iktidar projesi çıkarması. AKP’nin sağdaki alternatifi MHP’dir. MHP’nin performansı iktidarı tayin edecektir. Ben de gereğini yapmaya hazırım.

Ümit Özdağ: Bu girişim aynı zamanda AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne dayatmaya çalıştığı tehlikeli siyasal projeyi de durdurabilecek. Kendisi katkıda bulunmamız için MHP’ye davet etti, ben de kabul ettim.

Azmi Karamahmutoğlu: Görüşmenin sonucunda genel başkanımızı gayet samimi, iyi niyetli, kararlı gördüm. Tamamen destekliyorum. Koşulsuz bir çağrıya, koşulsuz bir destek veriyoruz.

BAŞESGİOĞLU NE DİYECEK?

Hükümetin demokratik açılım politkalarından rahatsızlığı nedeniyle AK Parti'den istifa eden eski Bakan Murat Başesgioğlu da MHP'nin saflarına katmayı planladığı siyasetçilerden biri.

Bahçeli’nin MHP’ye davet ettiği Başesgioğlu’nun da bu girişime sıcak baktığı, önümüzdeki haftalarda partiye katılmasının beklendiği konuşuluyor.

Başesgioğlu istifa kararından sonra bir siyasi partiye katılmayı düşünmediğini söylemişti.