BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Berhan Şimşek bilmecesi

Önder Sav ve ekibinin yönetim dışı kaldığı CHP'de sırada il örgütleri var. İlk hedef İstanbul.

Abone ol

Yargıtay Başsavcılığının uyarı yazısı sonrası taşların yerinden oynadığı CHP'de yeni bir dönem başlıyor.

Önder Sav ve ekibinin yönetim dışı kaldığı partide şimdi de il örgütlerine operasyon bekleniyor. İlk hedefteki isim Sav'a açık destek veren ve halefi Gürsel Tekin'e eleştirileri ile gündemden düşmeyen Berhan Şimşek. Ancak Şimşek istifayı düşünmüyor. 

Parti içindeki bölünme etkisini ilk olarak İstanbul il örgütünde göstermiş CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan İstanbul İl Örgütü yönetim kurulu üyelerinin toplantısına İl Başkanı Berhan Şimşek katılmamıştı.

Parti içinde istediği hamleyi yaparak kendi yönetimini oluşturan CHP ise daha aktif ve hareketli il yönetimleri istiyor. Akşam gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu'nun, 'Sadece genel başkanın çalışmasıyla olmaz, örgütler genel başkandan fazla çalışmalı' mesajından sonra Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin harekete geçti.

ŞİMŞEK'TEN
JET YALANLAMA
İnternethaber.com'a
özel açıklamada bulunan
Berhan Şimşek basında çıkan haberleri yalanladı. Şimşek şöyle konuştu: 'Böyle bir şey yok. Dün sayın Genel Başkan'la çok sıcak bir görüşme yaptık. Şahsıma erhangi bir tavır sözkonusu değil. Bu hafta il başkanları toplantısı var. O toplantıda görüşeceğiz.'


Tekin, Önder Sav'a destek veren İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e ve il yönetimine 'İstifa edin. Elimizi rahatlatın, nefes aldırın' mesajı gönderdi. Bu anlayışın Türkiye geneline de yaygınlaştırılması bekleniyor.

NEDEN İSTİFA EDEYİM Kİ?

Berhan Şimşek il yöneticilerinden Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapıldığı gün İnternethaber'in "İstifa edecek misiniz?" sorusuna
"Niye istifa edeyim. Bizi düşürebilirler, görevden alabilirler. Çalışıyoruz diyebilirler. Şu an istifamı gerektiren bir durum yok" demişti.