BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Bakan Davutoğlu'na övgü

Hükümetin açılım politikalarına sert eleştiriler getiren MHP'den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ise övgü var.

Abone ol

"Sıfır sorun" diye yola çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başarılı performansı ile MHP'nin de beğenisini topladı.

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, bu beğeniyi, "Kendimiz muhalefetteyiz ama fikrimiz iktidarda" sözleriyle ortaya koydu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Çin'i kapsayan gezisinde AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında çarpıcı bir diyalog yaşandı. Zaman gazetesinin haberine göre eşi Sare Hanım ile birlikte Sincan Uygur Özerk Bölgesi yetkililerine kahvaltı veren Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk bayrağının önemine işaret ederek, "Türk bayrağı sadece bir ulus devletin değil, aynı zamanda istiklalin, sömürgeciliğe karşı yükselen bağımsızlık bilincinin bayrağı." dedi. Küçük bir devlet olan Komor Adaları dışişleri bakanının kendisinden, Türk bayrağını ülkesinde dalgalandırma talebinde bulunduğunu da anlatan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması, geziye katılan milletvekillerini duygulandırdı.

Heyette bulunan AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yanındaki MHP Milletvekili Rıdvan Yalçın'a dönerek, "Rıdvan, bu Türkiye sevdasıyla, misyonuyla Sayın Bakan'dan daha büyük ülkücü var mı?" diye sordu.

Bu sözlere gülümseyerek karşılık veren Yalçın'ın sözleri ise, "Mehmet Emin, biz muhalefetteyiz ama fikrimiz iktidarda." şeklinde oldu.

MHP'li Rıdvan Yalçın'ın da göndermede bulunduğu sözler, 12 Eylül ihtilali sonrası kullanılmıştı. Merhum Türkeş ile birlikte idamla yargılanan isimlerden olan MHP'li eski bakanlardan Agah Oktay Güner'in, 'milliyetçi' söylemde bulunan Kenan Evren ve arkadaşları için, "Biz içerideyiz ama fikrimiz iktidarda." dediği öne sürülmüştü.