BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ MİT arazilerine gözünü dikti

Milli İstihbarat Teşkilatı'na 100 konut inşa eden TOKİ, karşılığında 18 dönümlük bir araziyi istiyor.

Abone ol

TOKİ, MİT’e ait arazileri de değerlendirmeye aldı. Teşkilata, İstanbul Şerifali tarafında 100 konut inşa eden TOKİ, karşılığında Rumeli Feneri’nde toplam 18 dönüm büyüklüğünde 10 parsel alacak.

Haberturk'ün haberine göre, imzalanan protokoller çerçevesinde kamu kurumlarından hizmet karşılığı arazi alan Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait gayrimenkulleri de portföyüne ekleyecek. İdare, müsteşarların kullanımına sunulacak konutlar yapacak ve karşılığında, İstanbul’un Boğaz’a nazır en gözde yerleşim alanlarından Rumeli Feneri’ndeki MİT’e ait toplam 18 dönüm büyüklüğündeki arazilerin tapusunu alacak. Teşkilatın ihtiyacına yönelik olarak, İstanbul Şerifali bölgesi yakınında, TEM’e cepheli bir arazide 100 konut inşa etti.

SATIŞA ÇIKARILACAK

Konuya ilişkin konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise “Hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilebilecek konut projeleri için ihale edebiliriz. Ama büyük bir ihtimalle doğrudan satış yaparız. Açık artırma ile alıcı buluruz. 10 ayrı parsel olduğu için farklı kullanımlar da söz konusu olabilir. Fena bir gelir elde etmeyiz" dedi.

TOKİ’nin MİT’e yaptığı 100 konutun maliyetinin ise 10 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor.