BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ da yargılansın protestosu

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, darbe girişimlerini protesto etti.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturmasının yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, darbe girişimlerini protesto ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da yargılanmasını istedi.

Darbe karşıtı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görevden alınmasına ilişkin çeşitli dövizler taşıyan ve kendilerini ''Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'' üyeleri olarak nitelendiren grup adına bir basın açıklaması yapan Meltem Oral, ''Sevgili günlük'' diyerek başladığı açıklamasında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in yazdığı iddia edilen ''darbe günlükleri''ne atıfta bulundu.

Oral, şöyle konuştu:

''Şemdinli'de patlayan bombayı durduramadık, ama sayende 350 çocuğu öldürmek niyetiyle Koç Müzesi'ndeki denizaltıya konulmuş bombayı patlamadan etkisiz hale getirebildik. Hrant Dink'in, rahip Santaro'nun, Malatyalı misyonerlerin imdadına yetişemedik, ama Büyükada vapuruna kurulan kafes tuzağını geç olmadan bozabildik. Bugün artık Genelkurmay karargahında bir cuntanın değil, tüm karargahın cuntanın ta kendisi olduğunu biliyoruz.''

''Kaos planlarının altında imzası bulunan Dursun Çiçek'ten önce Hasan Iğsız ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görevden alınacakları ve yargılanacakları günü iple çektiklerini'' aktaran Oral, ''Sen günlüklerin Mata Hari'sisin'' diye hitap ettiği günlüğe teşekkür etti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.