BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Tekel işçileri Erdoğanı yuhaladı

Tekel işçilerinden Başbakan’a tepki. İstanbul'da bir grup Tekel işçisi, Başbakan Erdoğan'ı protesto etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan Sütlüce ve Hasköy motorlarının suya indirilmesi töreninde bir konuşma yaptı.

Tekel sizden müjde bekliyor’ sloganlarıyla sözü kesilen Erdoğan, ‘Ayaküstü müjde veren liderlerden değilim’ deyince işçiler tarafından yuhalandı. Güvenlik güçleri Tekel işçilerinin etrafını çevirdiler ve işçiler alandan çıkarıldı. Protesto sonrası Erdoğan kürsüden işçilere şu cevabı verdi:

Yatarak para kazanmak istiyorlar

“Değerli kardeşlerim bakın biz gemi indirimi yapıyoruz. Ben böyle ayaküstü müjdelere pek alışık liderlerden değilim. Biz Tekel’le ilgili süreci daha önce bütün sendika temsilcileriyle konuştuk, kendilerine gerekeni söyledik. Şu anda Tekel’de depodan başka hiçbir şey yok. Artık üreten bir yer değil. Özelleştirme kapsamı içerisinde Tekel artık devrediliyor ve arzu edenler ihbar tazminatını, kıdem tazminatını zaten alıyor.

Bunun yanında isteyenlere 4 C’de istihdam kapısını açıyoruz. Kusura bakmayın biz sizi şu andaki işlevinizde istihdam edemeyiz. Bu konudaki gerekli çalışma zaten yapılıyor. Gerekli olanları sendika temsilcilerine sorarsanız onlar size anlatır. Lütfen burayı da provake etmeyin. Özellikle Türkiye’de bugüne kadar ne yazık ki bazı bu tür unsurlar ortaya çıkıyor. Ve bu tür unsurlar bu ülkede çalışmadan, yatarak para kazanmak istiyorlar. Biz artık yatarak para kazanma dönemini kapattık. Bu yok. Üreteceksin kazanacaksın. Üretmeden vermek yok.”