BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,20
HABER /  GÜNCEL

Başbayan da dava açıyor

Hayrünisa Gül, Emine hanım ile olan küslüklerine dair yazılan söylentileri dava ediyor.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile tartıştıkları ve aralarının bozuk olduğuna dair yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvuracak.

Hayrünnisa Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan, "müvekkili Hayrünnisa Gül ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan arasında, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaklaşık 15 kişinin önünde tartışma yaşandığı, bu tartışmada Emine Erdoğan'ın, kendileri yerine Gül ailesinin Çankaya Köşkü'ne çıkmasından rahatsız olduğunu beyan ettiği ve o günden beri tarafların aralarının bozuk olduğu"nun iddia edildiğini ve bu tartışmaya ilişkin gerçekdışı bir tutanak yayımlandığını belirtti.

Küçüközcan, "Müvekkilim bu haksız ve gerçekdışı yayınların sona ermesini beklemekte iken, yayınlar bu kez 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın eşlerinin arasındaki tartışmanın ve iktidar tutkusunun facia yaratacağı, aile meclisinin Millet Meclisi'nden daha etkili olduğu' gibi tamamen çirkin bir mecraya taşınmıştır" dedi.

Küçüközcan, Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan arasında ne Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ne de sonrasında herhangi bir tartışma olmadığını belirtti.

Küçüközcan, "Ayrıca Sayın Hayrünnisa Gül, tartışmanın olduğu iddia edilen yer ve zamanda orada dahi bulunmamışlardır. Müvekkilimin kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yayınların tamamen gerçekdışı olduğunu, bu yayınların sorumluları hakkında yasal yollara başvurulacağını saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasında bulundu.