BIST 10.259
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.403,67
HABER /  SPOR

Ardayı tutabilene aşkolsun

Milli futbolcular çok hırslı. Terim'in morali futbolculara yansımış. Tıpkı Arda'da olduğu gibi. Euro 2008'de hedefi gösterdi.

Abone ol Milli futbolcu Arda Turan, (A) Milli Takım'ın şampiyon olacağına inanıyor. İyi bir hava yakaladıklarını iddia eden Galatasaraylı Arda, takımda çok yetenekli oyuncuların çokluğuna dikkat çekti.

Arda, Futbol Federasyonu'nun TamSaha dergisinin haziran ayı sayısında yer alan röportajında, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımın şansını değerlendirdi.

Arda, takım başarı kazanırken, sonradan oyuna girip maçı çeviren bir oyuncu da olabileceğini ifade ederek, ''Eğer takım başarısı gelirse, bireysel başarı da mutlak gelecektir. Avrupa Şampiyonası'na giden bir takımın içinde bulunmak çok önemli. Mesela, eğer ben oynarsam, Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele eden bir takımın sol kanadında yer almış bir oyuncu olacağım. O zaman çok önemli bir oyuncu konumuna geleceğim. Yani takım ileri giderse sen de değerlisin ama takım başarılı olamazsa sen çok iyi oynasan bile neye yarar ki'' dedi.

''FATİH HOCA BÜTÜN KOŞULLARDA ARKAMIZDA''

Fatih Terim'in, bütün koşullarda arkalarında olduğunu söyleyen milli futbolcu şunları kaydetti:

''Fatih Hoca kötü oynadığımız zaman belki gelip bize bağırır, kızar ama dışarıya ve medyaya asla böyle bir görüntü vermez. Bütün oyuncular bilir ki, hocamız, bütün koşullarda bizim arkamızdadır. O yüzden de rahat ve mutlusundur. 'Hoca tabii ki bana bunları söyleyecek, bu uyarıları yapacak, adam haklı' dersin. Hocanın dışarıda 'Sorumluluk benim' diyeceğini de bilirsin, çünkü sahaya çıkardığı futbolcuya sonuna kadar güvenir. Bu, 'Biz seninle aynı yolu paylaştık, dışarıdan bize kimse dokunamaz. İçerde kavga ederiz ama dışarıda hiçbir şey olmaz' demektir.''

''KOŞAN, MÜCADELE EDEN VE OYNADIĞI FUTBOLDAN ZEVK ALAN BİR TAKIMIZ''

Arda, milli takımı koşan, mücadele eden ve oynadığı futboldan zevk alan bir takım olarak nitelendirdi.

Milli futbolcu, ''Öncelikle başımızda çok iyi bir liderimiz var. O önde gidiyor ve arkasından korkusuzca gidebileceğinizi biliyorsunuz. Bu büyük bir rahatlık. İkincisi, iyi futbolculardan kurulu güzel bir sistem var ortada. Koşan, mücadele eden ve oynadığı futboldan zevk alan bir takımız. İyi futbol oynadığınız zaman skor mutlaka gelecektir'' diye konuştu.

''GRUPTAKİ HER TAKIM EŞİT''

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin gruptaki şansını fazla gördüğünü dile getiren Arda, ''Kantara koyduğumuzda her takım eşit gibi duruyor ve ben bu eşitliğin bize avantaj sağladığını düşünüyorum. Biz inancı ve ruhu olan, yüreği olan bir takımız. O mücadeleyi ortaya koyduğumuz zaman gruptan da çıkarız, şampiyon da oluruz. Rakiplerimizin çok yetenekli oyuncuları var ama biz de en azından aynı yetenekte oyunculara sahibiz. Herkes çok eleştirse de benim en büyük silahım Emre ağabey (Belözoğlu) mesela. Benim için arkamda Emre ağabeyin varlığını hissetmek çok önemli'' dedi.

''YURT DIŞINDA OYNAYAN FUTBOLCULARIN ÇOKLUĞU AVANTAJ''

Yurt dışında oynayan futbolcuların giderek artmasının, milli takıma katkı sağlayacağını söyleyen Arda, şunları kaydetti:

''Çok kaliteli liglerde, güçlü rakiplere karşı, mükemmel sahalarda ve iyi atmosferlerde oynuyorlar. Bu onlar için müthiş bir tecrübe. Nasıl oynayacaklarını öğrenme şansına sahipler. Onların bu kalitesi bize de olumlu yansıyor. Bize de 'Bakın biz oynuyoruz, siz de rahat olun' diyorlar.''

FİNALİ İSVİÇRE İLE OYNAMAK İSTERİM''

Milli Takım'ın dışında Almanya'yı favori gördüğünü, Türkiye'nin finale kalması halinde ise İsviçre ile final oynamak istediğini dile getiren Arda, turnuvadaki yıldız adaylarının, Emre Belözoğlu ve Portekizli futbolcu Nani olduğunu söyledi.

''GALATASARAY KULÜBÜ NE DERSE ONU YAPACAĞIM''

Gelecek planlarını şimdilik sadece 29 Haziran'a kurduğunu ifade eden milli futbolcu, ''Daha sonra ne olacağını, 30 Haziran'dan sonra düşüneceğim. Galatasaray Kulübü ne derse onu yapacağım. Zaten 2012'ye kadar kulübümle sözleşmem var. Bir yüzük aldım, içinde Adnan Polat yazıyor. Nikâhlandım Galatasaray'la'' dedi.

''SONUNA KADAR ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİK VE HAKKIMIZ OLAN ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIK''

Arda, Turkcell Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamalarının çok iyi olduğunu, çünkü çok büyük bir emek ve inanç harcadıklarını söyledi.

Arda, ''Sonuna kadar çok iyi mücadele ettik ve hakkımız olan şampiyonluğu kazandık. Şimdi içimde büyük bir vicdan rahatlığı var. Görevimi yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Artık her şeyimi milli takıma verebilirim'' dedi.

''TÜRK İNSANI KENDİ FUTBOLCUSUNA, KENDİ YETENEKLERİNE İNANMALI''

Türk insanının kendi futbolcusuna inanması gerektiğini ifade eden Arda, ''Milyon avrolar alan yabancılar gerçekten çok kaliteliler ama bizim oyuncularımız da en az onlar kadar yetenekli. Bir Serdar Özkan, bir Gökhan Gönül, 3-4 milyon Avro alan yabancı oyuncular kadar parayı da değeri de hak ediyorlar. Ne yazık ki, bu konuda çok büyük bir eksiklik var. Ben, cesareti olan insanların başka şeyler konuşacağına bunları söylemesinden yanayım'' dedi.

''CEVAT HOCA BİZE ANTRENÖRLÜKTEN ÇOK AĞABEYLİK YAPTI''

Cevat Güler'in son 6 haftada takımın başına geçmesiyle ilgili olarak ise Arda şunları kaydetti:

''Belki çok fazla bir şey değişmedi ama Cevat Hoca bize daha fazla yardımcı oldu. Futbolcuların çektiği sıkıntıları gördü ve bize antrenörlükten çok ağabeylik yaptı. Antrenmanlarda neşelendik, güldük, eğlendik. Evli-bekar oynadık, beşe-iki oynadık, ama hep bir konsantrasyon vardı. 'Okey oynayalım ama gidip tesiste olalım' dedik. 'Yemeğe çıkalım ama hep birlikte gidelim' dedik. Hep beraber olduk, eğlendik, espriler yaptık, kenetlendik ve derken şampiyon olduk.''