BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL

Başbakanın ruh hali belli!

Taksim projesi nedeniyle kesilen 12 ağaç ve sabahın 5'inde gelen polis müdahalesi 6 gündür Türkiye'nin dört bir yanına eylem olup yayıldı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-Gezi Parkı'nda başlayıp tüm Türkiye'ye sıçrayan eylemler bu sabaha kadar sürdü. 6 gün boyunca süren eylemlerin bilançosu da ağır oldu. Eylemlerin yoğun olarak yaşandığı illerde temizlik devam ediyor.

6 gün boyunca süren eylemlemleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'a sorduk.

Eylemlerin analizini yapan ve Fas'a giderken bir açıklama yapan Başbakan'ın açıklamalarını değerlendiren Günaydın İnternethaber'e şöyle konuştu:

TÜRKİYE YANARKEN YURT DIŞINA GİDİYOR

"Daha evvel vatandaşına çapulcu demekten çekinmeyen bir Başbakan için bu dil sürpriz değil. Zaten Başbakanın bu dili ve bu uygulamalarıdır ki "Ben istiyorum olacak" mantığıdır ki, Türkiye'yi içinde bulunduğu kaotik sürece sürüklemiştir. Başbakan bundan ders almamış gibi görünmüyor. Türkiye yanarken ülkenin 50 kentinde aynı gece sabahlara kadar olaylar devam ederken, insanların anayasal hakları ellerinden alınıp bir polis devleti baskısıyla molotof olurlarken Başbakanın hiçbir şey olmamış gibi yurt dışına gidiyor olması bile içinde bulunduğu ruh halinin çok açık yansımasıdır. Türkiye artık yönetilemez haldedir, ve bunun baş sorumlusu da Bakanlar Kurulu'nun başıdır."

CHP HALKI POLİSTEN KORUMAK İÇİN ALANLARDA

"Başbakan bir yere kadar doğru söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri sabahlara kadar sokaktalar. Çünkü halkı, kanunsuz emir niteliğindeki uygulamalardan korumaya çalışıyorlar. bugün Türkiye'de olaylarda orantısız güç kullanılması nedeniyle yaralanan yurttaşlarımıza yardımcı olan sağlık ekiplerinin göz altına alındığı bir uygulama var. Gösteri dağıtıldaktan sonra tek başına yakaladıkları bir kız çocuğunu tekme tokat döven 10 polsiin varlığından ve İzmir'de Kordon'da bir kız çocuğunu saçından tutarak dakikalarca darp eden bir polisin varlığından söz edebiliriz."

"Bütün bunlar çok açık görüntülerdir, bir hukuk devletinde olması gereken tablolar olamaz. Bırakın Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'de bu hareketleri tek başına kontrol edebilecek bir gücün var olduğuna ben inanmıyorum. Çünkü insanlar sosyal medya üzerinden örgütleniyorlar ve herkesi orada olmaya davet ediyorlar. Bizde insanların kalabalık halde olduğu ve fiili saldırıya maruz kaldığı yerlerde başlarına bir şey gelmesin diye onlarla birlikte olma gayreti içerisindeyiz."

ARTIK BDP VE PKK DİYEMİYOR

"Başbakan, CHP der, daha zorlanırsa DHKPC der. Önceden BDP ve PKK diyordu. Onları diyemedikçe CHP ve DHKPC bağlantısı kurmaya çalışıyor. Terör olaylarıyla CHP'yi bir göstermeye çalışıyor. Taksim'de bugün bizim belediyelerimiz çiçek dikiyor, alanları temizliyorlar. CHP, hiçbir kamu malına zarar verilmesini istemez."

O ARAÇ NASIL KAPALI YOLA GİRDİ

Dün Ankara'da bir araç kapalı yolda insanların üzerine aracını sürdü. Benim sorum şudur; Ben milletvekili olarak aracımla oraya giremiyorum, taksiyle oraya gidemiyorum barikattan sonrasını yürümek zorunda kalıyorum. Peki bu, 61 ES  459 plakalı araç oraya nasıl girebiliyor, bu aracı kullanan kimdir, bunun hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır. Bütün bu sorular provokasyonun nerelerden gelebileceğine yönelik haklı kaygılarımızı ortaya koymaktadır."