BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisin orantısız güç kullanmasının iddia olmadığını belirterek, “Taksim’de Gezi Parkı’nda parkı ve ağ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisin orantısız güç kullanmasının iddia olmadığını belirterek, “Taksim’de Gezi Parkı’nda parkı ve ağaçları korumak isteyen gençlerin üzerine sabahın 5’inde biber gazıyla gitmek, onların çadırlarını yakmak hangi demokraside vardır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Gül, iki kez kamuoyuna çağrı yaptığını ve bugünkü açıklamasının demokrasinin önemini vurgulamak açısından önemli olduğunu söyledi doğrudur, çok önemlidir bugünkü açıklamaları” diye konuştu.
Polisin orantısız güç kullandığı iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu konuda bir iddia yok arkadaşlar, polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Önce bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Taksim’de Gezi Parkı’nda, parkı ve ağaçları korumak isteyen gençlerin üzerine sabahın 5’inde biber gazıyla gitmek, onların çadırlarını yakmak hangi demokraside vardır” dedi.
(İHA)