BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden şok Ergenekon uyarısı!

AK Partili milletvekili İdris Bal, Gezi Parkı eylemcilerinin arasına karışanları göstererek Ergenekon'a dikkat çekti.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- AK Parti milletvekili İdris Bal Taksim'e yapılması gereken proje için kamuoyunun rızasının alınmasının önemine dikkat çekerek araya sızarak bu gerilimden fırsat kollayanların olduğunu belirtti.

Taksim Gezi Parkı'nda ağaçları koruma amaçlı başlayan eylem haftasonu başka bir boyut alarak şiddet eylemlerine dönüşmüştü. Hükümet cephesinden çok sayıda isim ağaç koruma konusunda eylemcilere hak verirken, bazı protestocuların şiddete başvurmasını eleştirdi. 

Başbakan Erdoğan "Tencere tava hep aynı hava" diyerek tencere tava eylemlerinin geçmişte de kullanıldığına atıf yapmıştı. Hükümet tarafından sadece çevreci olup ağaçların kesilmesini engellemek için protesto düzenleyenlerin arasına provokatif eylemcilerin karıştığı vurgulanmıştı.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda görev yapan AK Parti Kütahya milletvekili İdris Bal, ağaçların savunulmasının doğal olduğunu oraya Topçu Kışlası'nın yapılmasının da tartışılabileceğini söyleyerek halkı eyleme çağıran derin güçlere dikkat çekti.

DARBELER DURDUK YERE OLMAZ

Bugüne kadar yapılan tüm darbelerin toplumda kaos yaratılarak zemin hazırlanarak yapıldığını

İKTİDAR BEN ÇOK GÜÇLÜYÜM DEMEMELİ

 Halkın 12 Eylül dönemi öncesindeki gibi ayrıştırılmaya çalıştığını vurgulayan Bal "Nasıl kutuplaşma olur? Sağ dersiniz sol dersiniz, alevi dersiniz müslüman dersiniz. Bizim gözü açık olmamız gerekiyor. Özgüvenle Türkiye güllük gülistanlık, herşey çok iyi ben çok güçlüyüm anlayışı da yanlış. Dönüşümler olmalı. seçilmiş halktan aldığı yetkiyi gerçekleştirirken eleştiriye açık olmalı. Mümkün olduğunca halka gitmesi lazım. Yerel yönetimler de halka gitmeli." dedi

SADECE SANDIK YETMEZ

Bunlar demokrasinin gereğidir. Sadece sandıkta oy aldım bitti değildir. Belediye başkanı, iktidara gelir, başbakan iktidara gelir. Başbakana da belediye başkanına da medya da halk da eleştiri getirebilmeli. Bu genel bir demokrasi gereğidir. Bunları yaparken şiddet kullanılmamalı.

HER CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİR KAOS

"Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi her zaman kaos oluşturulmuştur. Dolayısıyla 12 eylül öncesinde cumhurbaşkanlığı seçilemediği için kaos tırmandı. 114 defa toplanıldı ama seçilemedi. Kutuplaşmış bir siyaset vardı, itibarsızlaşan bir siyaset vardı buna dikkat etmek lazım."

"S
iyaseti kutuplaştırarak, kamuoyunu kutuplaştırmak seçim öncesi yapılan şeyler. Önümüzdeki seçimi kaos haline getirmek istiyorlar."

OSMANLI'NIN DEVAMIYIZ 

"Osmanlı'nın devamıyız. Dünyada etkin olma potansiyelimiz var. Türkiyenin dünyada yükseliş trendi var. Toplumsal anlamda Ekonomik anlamda AK parti, CHP, MHP ve BDP hepimiz mlletimizi kalkındırmak istiyoruz. "

hatırlatan Bal, "Darbeler öncesi buna zemin olması lazım. Durduk yere darbe yapamazsınız, durduk yere müdahale yapamazsınız, 28 Şubat durduk yerde olmadı, 12 Eylül darbesi de durduk yerde olmadı." dedi

MİNİ ANKETLER YAPILABİLİRDİ

Bal bu kararlar alınmadan önce halkın da fikrinin alınmasının gerektiğini söyleyerek "Tartışmanın başlangıç noktası tartışılabilir. Oranın AVM olması ağaç kesilmesi kışlanın yeniden yapılması bunlar tartışılacak şeyler. Bu kararların alınması yanlış da olabilir. Kamuoyunun fikri alınabilirdi, mini anketler yapılabilirdi. Tekrar gözden geçirilmeli bu karar. Tartışılabilir." dedi

PUSUDA BEKLEYENLER SOKAĞA DÖKTÜLER 

İdris Bal Ergenekon'un bitti gibi görülemeyeceğini şu sözlerle belirtti: "
Görünen o ki bu bir kıvılcımdı ve bu bahane edilerek zaten pusuda bekleyenler, insanları ayaklandırarak sokağa döktüler. Susurluk kazası gibi. Demokrasiyi içine sindirmeme meselesi. Demokrasi sadece sandıkta bitmiyor tabi ki, sandıktan sonra sivil toplum örgütlerinin bireylerin farklı kesimlerin protestosunu ortaya koyması lazım. Şiddet olmamalı. Şiddete başvurulduğunu görüyoruz, ciddi maddi hasar görüyoruz, yaralı insan ve polisleri görüyoruz."

"Dolayısıyla artık bizim artık darbe olmaz, demokrasi yerleşti, artık Ergenekon bitti vs gibi söylemlerimizi gözden geçirilmeli. " dedi

BİR İKİ TUTUKLAMAYLA ERGENEKON BİTMEZ 

Bal, Ergenekon'un bitip bitmediğini sormamız üzerine "Bir iki tutuklamayla hiçbir şey bitmez. Önemli olan şey şu bizim demokrasiyi oturtmamız, attığımız adımlarımızı düşünerek taşınarak istişare atarak atmalıyız. Ve suistimale açık hatalar yapmamalıyız. Neticede geçmişte Susurluk'u suistimal edenler günümüzde de ne yapabilir? Günümüzde de buradaki yapılan tartışılabilir kışla mı AVM mi bunlar yanlış olabilir" dedi.

KİMSE YATIRIM YAPMAK İSTEMEZ

Bal Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek "Bu durum borsaya zarar veriyor, ülke imajına zarar veriyor, yatırım yapılabilmesi bağlamında zarar verecektir, kimse böyle sıkıntıları olan bir ülkeye yatırım yapmak istemeyecektir" dedi

HERKES SINAVDAN GEÇİYOR 

Bal, itidal çağrısı yaparak "Biz neden yanayız eğer ülkemizin gelişmesinden yanaysak MHP'nin yaptığı gibi itidalli olmamız gerekecektir. Rant devşirmeye kalkarsanız bilin ki aynı gemideyiz ülkemize zarar geliyor siyasete zaman geliyor seçilmişe zarar gelir halka zarar gelir. Bu anlamda ben herkesin sınavdan geçtiğini düşünüyorum. İktidar da sınavdan geziyor. Muhalefet de sınavdan geçiyor" dedi.

BİRİLERİ TÜRKİYE'NİN ENERJİSİNİ TÜKETMEK İSTİYOR 

İdris Bal sözlerini şöyle sürdürdü: "Birileri Türkiye'nin enerjisini tüketmek istiyor, demokrasiyi içine sindirmememiş kesimler var. Ancak bunu derken yanlış anlasılmasın, iktidar da eleştirilebilir ama kaos oluşturmak istiyorlar. Burada sanki Suriye hükümeti saldırıyormuş gibi yansıtılıyor, böyle bir hava var."

FIRSAT BU FIRSAT DEDİLER 

Bal hükümetlerin de zaman zaman yanlışlarının olabileceğini söyleyerek "İktidar hata yapmıyor mu elbette yapıyor. İş yapan hata yapar. İnsanlar haklı da olabilir bence haklıdırlar da. Burada AVM ihtiyaç var mı, bende açıkçası bilmiyorum. Bu tartışılabilir, yanlış düşünülmüş olabilir. Ama meseleyi böyle çığıırından çıkarma bize şunu gösteriyor, pusuda bekleyen Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyen, itibardan düşürmeki demokrasiye zarar vermek için belki gayri meşru hedeflerine ulaşmak için zemin bekleyen birileri var, fırsat bu fırsat diyorlar. Bunların hedeflerine ulaşmaları için istikrarsızlık olması lazım. Durduk yerde darbe olmaz, kutuplaştırmaları gerekiyordu bunu denediler." dedi.

ALEVİLERİN KAPISINA İŞARET TESADÜF DEĞİL

Akşamları İstiklal Marşı okuyarak eylem yapma çağrısını sorduğumuz Bal "İstiklal marşı din, tarih, Atatürk, İnönü her şey suistimal edilebilir. Suistimal edilmeye çalışılıyor. Buradaki istenilen ortam 12 Eylül'deki gibi insanları kutuplaştırmak istiyorlar. Bakın tesadüf değil. Geçtiğimiz günlerde Alevi kardeşlerimizin kapılarına işaret koydular. Günümüzdeki bu olaylarla da istiyorlar ki Türkiye yükselme trendinde güçlü bir siyasi irade var. Siyasede irada milletimiz git diyorsa gider zaten. Japon yapıştırıcısıyla koltuklara yapışılmıyor. Halkı ikna edemeyen gider.

FIRSAT BU FIRSAT DEDİLER

"Mesele şu Türkiye'nin, Arap baharındaki ülkelere döndürülmesi kimsenin işine yaramaz, iyi niyetli görmüyorum. Türkiye'nin yükselmesinden rahatsız olanlar fırsat bu fırsat deyip tüm provatörleri ile ajanları ile sahneye çıktığını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın: Taksim gibi şeyler kendi içimizde de eleştiriyoruz. Eleştirmezsek demokrasi yoktur. Ama öldürmek için değil yaşatmak için eleştirmek gerekir. Amaç ağaçların kesilmemesi ise bu çerçevede her şey konuşulabilirdi. Psikolojik propaganda bunlar. Seçilmişin itibarının düşmesi için Türkiye'nin imajının zarar görmesi için kendi hedeflerine varmaları için psikolojik çalışma"