BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan, Fas Kralı’nın mezarını ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’ın Fransa’dan bağımsızlığını kazanmasında büyük rol oynayan eski Fas Kralı 5. Muhammed’in mezarını ziyare...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’ın Fransa’dan bağımsızlığını kazanmasında büyük rol oynayan eski Fas Kralı 5. Muhammed’in mezarını ziyaret etti.
Kuzey Afrika ülkelerini ziyaretinin ilk durağı olan Fas’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında Fas Başbakanı Abdulilah İbn Kiran tarafından karşılanmasının ardından eski Fas Kralı 5. Muhammed’in mezarını ziyaret etti. Mevcut Fas Kralı 6. Muhammed’in dedesi 5. Muhammed’in mezarını ziyaret eden Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Erdoğan, aynı zamanda mevcut Fas Kralı 6. Muhammed’in babası Kral 2. Hasan’ın yan tarafta bulunan mezarını da ziyaret ederek dua etti. Türbedeki ziyaretçi defterini de imzalayan Erdoğan, daha sonra mezarlıktan ayrıldı.
(İHA)