BIST 10.911
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.502,54
HABER /  GÜNCEL

Eylemlerin arkasında sadece CHP yok!

Taksim'de başlayıp bütün ülkeye yayılan eylemin yankıları devam ediyor. Yurdun dört bir yanından destek alan Taksim Gezi Parkı direnişinin etkileri bugün de sürüyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, bu eylemi ve Başbakanın Fas'a gitmeden önceki açıklamalarını ve polisin uygulamalarını İnternethaber'e değerlendirdi:

ÖZGÜRLÜKLERDEN YANAYIZ

"Tabiki bizler özgürlükten ve farklı fikirlerin ifadesinden yanayız. Bunların bir başkasına zarar vermeden aktarılmasından yanayız, parti olarak aslında özgürlükçü, devrimci ve reformist bir partiyiz. Ama bu Gezi Parkı eylemleri ilk başladığı günkü niyetinden çıktı. istirmarcı ve fırsatçı çevrelerin odağı haline geldi. Belki polisin de aşırı güç kullanmasını da bir fırsat bildiler. Çünkü halkın duyguları üzerinden bu tür şeyler gerçekleştiriliyor. Bu eylem artık maksadını çok çok aştı. Ülkenin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna zarar veren bir hale geldi. Bu kadar çevreye zarar veren bir eylem biçimi artık çevreci olabilir mi? Twitter'da halkı kışkırtanların kimliklerini de biliyoruz. Buradan halkı yönlendiren, kitleleri duygusal bir şekilde terörize eden ve sokaklara döken sanal alemde bir gayret var."

EYLEMİN ARKASINDAKİLERİ BAŞBAKAN AÇIKLAYACAKTIR 

"Halkın veridği mesajları ne şekilde verirse versin tabii ki algılayacağız bunu görmezden gelmek artık mümkün değil ama eylem amacını çoktan aştı.Halkı dinlemeden halkı yönetmek, idare etmek bizim tarzımız değildir. Verilen mesajlar anlaşılmıştır ama artık bunu sürdürmek ve başka boyutlara taşımak halkın dinlenmemesi ile alakalı bir şey değil. Elimizde örgütlenmeye ve bu işin arkasındaki güçlere dair bilgiler var, Sayın Başbakan bunları daha sonra açıklayacaktır. Bu eyleme kendi özgür iradeleriyle katılanlara ve sesini iyi niyetle duyurmaya çalışanlara asla bir şey demiyoruz. Ama bunun arkasında bir takım çevrelerin olduğunu biliyoruz. Bütün bu iyi niyetleri tahrik eden çevre var, bu işin arkasında sadece CHP yok tabii ki. CHP fikriyle, siyasetiyle düşüncesiyle taban bulamadığı için halkı sokağa dökerek bunun üzerinden siyaset devşirme hevesi var. CHP, AK Parti'nin izlediği siyasetin altında eziliyor, bir şey üretemiyor, bunun ezikliğini yaşıyor. Bu tür eylemleri fırsat bilerek de şiddet istismarlığıa sarılıp bunu körüklüyor."

AŞIRI GÜÇ KULLANANLARA HESAP SORULACAKTIR 

Polis içerisinde aşırı güç kullananlar tespit edilip, kendi görev alanlarının dışına çıkanlar ve talimatlara uymayanlara hesap sorulacaktır. Polis kitleleri nasıl durduracak, hiç biber gazı kullanmayacak mı? Bazen toplumun gündelik yaşamına ve üçüncü şahıslara zarar vermelerini önlemek için polisin şiddet dışında kullanması gereken argümanlar vardır. Ama bunu eğer abartmışlarsa, hak etmeyenlere dozunu aşarak sıkmışlarsa bunun hesabı sorulur, hukuk devletinde toplumun düzenini sağlamkla görevli olanların toplumun düzenini bozmaya hakkı yoktur."