BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  MEDYA

'Başbakanım sizi üzdük Milliyet'i kime satalım?'

Derya Sazak'ın 'Batsın böyle gazetecilik' kitabı olay yaratacak. Erdoğan Demirören meğer Başbakan'ı arayıp bir laf etmiş ve bakın ne karşılık almış.

Abone ol

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı sırada yaşadıklarını 'Batsın böyle gazetecilik' kitabında anlatan Derya Sazak, çok konuşulacak iddialarda bulundu..

Sazak'ın kitabında yer alan bir iddia ise patronu Demirören ve Erdoğan ile ilgili. İddiaya göre Demirören, Erdoğan'a "Başbakanım sizi çok üzdük Milliyet'i kime satalım' dedi

Milliyet Gazetesi'nin Demirören ve Karacan'a satışından sonra gazete Erdoğan Demirören'in kontrolüne geçmişti. Ardından gazetenin genel yayın yönetmeni dahil bir çok yazarın işine son verilmişti.

Milliyet'ten gönderilen isimlerden Derya Sazak o süreci 'Batsın böyle gazetecilik' adlı kitabında yazdı.

EN ÜZÜCÜSÜ
- Derya Sazak:
"En üzücüsü Hasan Cemal'le 'veda'laşmak zorunda kalmamızdı. Süreç başka türlü yönetilebilir miydi? Evet. Hasan Cemal'i kaybetmemeliydik.”

SİZİ ÇOK ÜZDÜK BAŞBAKANIM!

Derya Sazak'ın Hasan Cemal ve Can Dündar itiraflarının da yer aldığı kitabında en çok ses getirecek kısım Demirören'le ilgili. Sazak'ın aktardığına göre, Milliyet’in sahibi Erdoğan Demirören, yayınlandığında olay yaratan “İmralı Zabıtları” için Başbakan ile görüştü.

O görüşmede de Erdoğan'a;
-“Sizi çok üzdük. Milliyet'i hemen uygun gördüğünüz birine satmaya hazırım” dedi.

ERDOĞAN'IN UMMADIK YANIT

Sazak’ın aktarımına göre, Başbakan yanıt olarak Demirören’e;
-“Alırken bana mı sorunuz da şimdi kime satacağınızı bana soruyorsunuz karşılığını verdi.

YİĞİT'İ GÖRÜNCE...
- Derya Sazak:
"Gazetede Yiğit Bulut'u gördüm. Patron, 'Gazeteyle ilgisi yok, bize danışmanlık yapacak' dedi. Bir süre sonra Başbakan'a danışman oldu.”

'NAGEHAN ALÇI BOMBASI'

Sazak, kitabında Akşam yazarı Nagehan Alçı’nın Milliyet’te yazmaya başlamasıyla ilgili de “Demirören’lere direnemediğim olay” itirafında bulunuyor.

Erdoğan Demirören’in oğlu Yıldırım Demirören’in Başbakan Erdoğan’a 'Nagehan Alçı'ya yazdıracağına' dair söz vermiş. Derya Sazak bu durumu Erdoğan Demirören’e aktarınca şöyle bir karşılık almış:
-“Nagehan da kim? Yok kardeşim. Almayacaksın. Oğlumun verdiği sözler yüzünden Beşiktaş'ta 150 milyar batırdım. Böyle giderse bu gazeteyi yönetemem. Yıldırım birilerine söz vermiş, ama Nagehan'a Milliyet'te yazdırmak istemiyorum. Alacaksak bile bir süre maaşını öderiz ama başlatmazsın.”

ASLI İÇİN...
- Derya Sazak: "Aslı Aydıntaşbaş'ın Akif Beki ile programı gündeme gelince Demirören, ‘Aslı çıkmayacak’ dedi. 'Beyefendi' karşısında zorda kalacağını düşünüyordu."

DEMİRÖREN'DEN 'ABBAS'I ATACAĞIM' SÖZÜ

Sazak, kitabında Demirören’in gazetenin yazarlarından Abbas Güçlü’nün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile tartışması üzerine Arınç’ı aradığını söyledi.

Sazak’a göre, Demirören’in “Abbas'ı atacağını” söylemesi üzerine Arınç, "Gerek yok" karşılığını verdi.

ÜÇÜNÜ ÇIKARSAK NE OLUR?

Derya Sazak'ın Milliyet'in patronuna dair ifşaları bu kadarla sınırlı değil. Demirören, Fikret Bila'ya çağırıp sormuş;

- "Bu üçünü de çıkarsak ne kaybederiz?"

"Bu üçü" dediği kişiler; Hasan Cemal, Derya Sazak ve Can Dündar...

VE İKİ BOMBA DETAY

- Derya Sazak: “(Mehmet Ali) Birand'ın cenazesinde Erdoğan Demirören elini uzatınca Cemre Birand arkasını dönüverdi. Erdoğan Bey’in eli havada kaldı. Umur (Birand), 'Yürüyelim beyler' dedi.”

GÜLEN İÇİN DOKTOR ARAMIŞ

- Derya Sazak: O gün Demirören'ler üzgündü. Cleveland Clinic'te bir doktoru sordular. Aileden biri hasta sandım. Meğer Fetullah Gülen rahatsızlanmış."