BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

KütüphaneSeverler gününüz kutlu olsun

14 Şubat KütüphaneSeverler Günü, 2010 yılından beri Kütüphanemi Seviyorum Girişimi öncülüğünde ülkemizde de kutlanıyor.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün en güncel 2012 istatistiklerine göre ülkemizde sadece 885 bin 282 kişinin kütüphane üye kartı olması kütüphane ve kitaplarla olan ilişkimizin ne kadar geride kaldığının bir göstergesi.

Bu ilişkiyi geliştirmek, kütüphane sevgisini yaymak ve insanları bilinçlendirmek için dört senedir 14 Şubat KütüphaneSeverler günü kutlanıyor.

Bir kütüphanesever olmak ise gerçekten çok kolay. Bu günü kutlamak ve destek olmak için yakın çevrenizdeki bir halk kütüphanesine üye olmak yeterli. Daha sonra üye olduğunuz kütüphaneden ne tür hizmetlerin ve ne tür bilgi kaynaklarının olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu hizmet ve kaynakları kullanmak, kullandırmak ve kütüphanenin geliştirilmesi için destekte bulunmak veya bulunulmasını sağlamak ise bilinçli bir "KütüphaneSever" olmanın bir özelliği.

Kütüphaneleri Seviyorum Girişimi

KütüphaneSeverler Günü, kütüphaneciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden biri olan Avustralya’dan ilham alarak ilk kez 14 Şubat 2010 yılında kutlanmaya başlandı. Bu fikrin arkasında ise Kütüphaneleri Seviyorum Girişimi yer alıyor. Bir sosyal sorumluluk çalışması olan Kütüphaneleri Seviyorum Girişimi’nin kadrosunda ise uzman Kütüphanecilerin/Bilgi Belge Yöneticilerinin yer alıyor.

“Kütüphane” denince “raf+kitap+bekçi” algısını değiştirmek, modern bir kütüphanenin nasıl hizmetler verebileceği konusunda daha fazla bilgi edinmek ve kütüphane kullanma hakkınızı kullanmak istiyorsanız, bilgi için:

https://www.facebook.com/kutuphanesever
https://twitter.com/kutuphanesever