BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mourinho Arsenal teknik direktörü Wenger'e sataştı

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, şampiyonluk yarışında 1 puan gerilerinde olan Arsenal menajeri Arsene Wenger'in 8 yıldır başarı elde edemediğini belirterek, 'Wenger başarısızlıkta uzman' dedi.

Abone ol

İngiltere'de şampiyonluk yarışında kıl payı farkla Arsenal'ın önünde olan Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, rakibi Arsene Wenger'in "başarısızlıkta uzman" olduğunu söyledi.

Portekizli teknik adam, bu yargısını, Arsenal menajerinin 8 yıldır bir başarı elde edememiş olmasına dayandırıyor.

Wenger son başarısını, 2005 yılında federasyon kupasını kırmızı beyazlıların müzesine götürerek elde etmişti.

Fransız teknik direktör, dün yaptığı açıklamada, lider olan Chelsea'nin şampiyonluğu kazanıp kaybetmesinin Chelsea'nin elinde olduğunu, diğer yandan da şampiyonluk iddiasındaki takımların da son ana kadar şanslı olduklarını söylemişti.

Wenger, ''Evet yarışın içinde olduğumuzu ve mücadele edeceğimizi söylüyorum. Kesinlikle elimizden geleni yapacağız, eğer yapmazsak sorumluluğu üzerime alırım, ama ben bu durumu böyle görüyorum'' demişti.

İngiltere milli takımının eski golcülerinden BBC'nin futbol programı sunucusu Gary Lineker ise, Mourinho'nun açıklamalarını değerlendirirken, Portekizli teknik adamın raydan çıktığını belirterek, sözlerini haksız olarak niteledi. Lineker, Twitter hesabında, ''Evet, Wenger son yıllarda bir şey kazanamadı, ama yakın zamana kadar bütçesi diğerlerininki gibi değildi. Kulüp şu anda çok iyi durumda'' dedi.

Heyecanlı yarış

İngiltere Premier Ligi'nde 57 puanla liderliğini sürdüren Chelsea'nin bir puan gerisindeki Arsenal da şampiyonlukta iddialı.

Ligin bitimine 10 maç kala, zirvedeki iki takımı, 54 ve 53'er puanla Manchester City ve Liverpool takip ediyor.

Arsene Wenger'in değerlendirmesine yanıt veren Jose Mourinho şöyle dedi: "O başarısızlıkta bir uzman. Ben değilim. Bu yüzden doğru söylüyor; başarısızlıktan korkuyorum, çünkü çok fazla başarısız olmadım."

8 yıl boyunca kupa kaldırmamanın başarısızlık olduğunu belirten Mourinho, "Ben bunu, 8 yıl boyunca, Chelsea'da yaşasam, giderim ve bir daha gelmem" ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik direktör, 2004-2007 arasında çalıştırdığı Chelsea takımına iki lig şampiyonluğu kazandırmıştı.

4 ayrı ülkede lig şampiyonluğu yaşayan ; Porto ve Inter takımlarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kupasını da kaldırdı.