BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan yüzde 40 MTV zammı eleştirilerine yanıt

Başbakan Binali Yıldırım Kocaeli'nde konuştu, yüzde 40'lık 2018 MTV zammı eleştirilerine üstü kapalı cevap verdi.

Abone ol

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne 2018 yılı için yüzde 40'lık zam kararı sonrası hükümete yönelik eleştirilere Başbakan Yıldırım, "Çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor." diye yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'de İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri ile bir araya gelerek konuşma yaptı.

Yıdırım'ın gündeminde çok konuşulan MTV zammı vardı. Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BAZI TEDBİRLERİ KALICI FERAHLIK İÇİN ALMAK GEREKİYOR

"Son günlerde kamuoyunda 'Efendim işte zamlar oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor', çeşitli şeyler var. Doğru. Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor."

İSPANYA BİZİM ARKAMIZA DÜŞTÜ

Türkiye ekonomisinin gelecek adına umut verdiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, IMF'nin son araştırma sonuçlarını paylaştı:

"IMF'nin en son yaptığı araştırmaya göre Türkiye, satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisi. Avrupa'da 6'ncıydık 5'inciliğe yükseldik, İspanya bizim arkamıza düştü. Türkiye her bakımdan büyüyor, gelişiyor. Siz öyle kulak asmayın, moral bozmaya çalışanlara, felaket tellallığı yapanlara aldırış etmeyin, işinizi büyütün, daha çok çalışın. Ne kadar çok istihdam yaparsanız ülkemiz o kadar daha sorunlarından kurtulmuş olur."