BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yıldırım'dan K. Irak açıklaması: İran ve Irak ile

Başbakan Binali Yıldırım Kuzey Irak'taki tartışmalı referandum sonrası İran ve Irak ile ortak toplantı yapılacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, "Gereken neyse her şey yapılacak. İran ve Irak ile ortak toplantı yapılacak. Bölgede Türkiye'ye rağmen operasyon yapmak mümkün değil" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım, orada ve Türkiye'de yaşayan Kürt, Araplarla değil, onların geleceğini karartan, huzurlarını bozan, ihtirasları uğruna bölgede yaşayanları maceraya sürükleyen muhteris siyasetçilerle işleri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilmelidir; Türkiye'nin güney sınırlarında olabilecek bir statü değişikliği, bir yapay devlet oluşturma çabası Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye, milli güvenlik meselesi konu olduğunda her türlü hareketi, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan bütün haklarını kullanmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bu bağlamda bölgeye yönelik bundan sonraki bütün ilişkilerimiz Irak merkezi hükümetiyle yani Bağdat ile yönetilecektir. İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz."

ERDOĞAN İRAN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içinde İran'a gideceğini ve ardından da Türkiye, Irak ve İran arasında değerlendirme toplantısı yapılacağını anımsatan Yıldırım, gereken her şeyin yapılacağını kaydetti.

Yıldırım, bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nda DEAŞ'a nasıl gereken cevabı verdiyse, şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı yine kararlılıkla vereceğini aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun dış politikayı da beğenmediğini aktararak, "Eğer iktidar olursa herkesi kucaklayacak, barışacakmış. Bunu söylerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü referans gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal bir milli mücadele arkasından büyük bir kahramanlık, saygınlık kazandı. Senin gibi yabancı gazetelere, televizyonlara memleketini şikayet ederek o konuma gelmedi. Seçimlere şimdiden yatırım yapmak amacıyla bu lafları ediyorsun. 'Terörü 4 yılda bitireceğim.' diyor. Kılıçdaroğlu hala Anayasa'nın değiştiğini, artık seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını bile bilmiyor. 4 yılı tutturmuş, aynı ezberini tekrar ediyor. Nasıl bitirecekmiş? Yanında taşıdığın FETÖ'cülere, PKK sevicilerine, DHKP/C destekçilerine rica mı edeceksin? 'Terör yapmayın mı?' diyeceksin?" ifadelerini kullandı. 

Devleti yönetmenin liyakat, ciddiyet ve basiret istediğini belirten Yıldırım, bunlarda bunların hiçbirinin olmadığını savundu. 

MİLLİ GELİRİMİZ 4 TİRLYON LİRAYI DA GEÇECEK

Başbakan Yıldırım, 15 yıldır, Türkiye Kocaeli ve İzmit için çalıştıklarını, milli geliri 230 milyar dolardan 840 milyar dolara çıkardıklarını kaydederek, "2018'te milli gelirimiz 4 trilyon lira olacak, 4 trilyon lirayı da geçecek. Türkiye 2020 yılından itibaren kişi başı milli gelirle birlikte üst gelir grubuna çıkan ülkeler arasında yerini alacak. 13 bin doların üzerinde milli gelirle artık orta gelir tuzağından da kurtulacak ülkeler arasında yerini alacak." dedi.