BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan Trump'a sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım Birleşmiş Milletler'de bugün yapılacak Kudüs oylaması öncesi tehditlerde bulunana ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda yapılacak olan oylama öncesi tehditkar sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, "ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış görünüyor. Her ülke egemendir, bağımsız karar verecek yetkinliğe sahiptir." dedi. Yıldırım, "BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada ABD yalnız kaldı" diye konuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunlar Zirvesi'nde konuştu..

Kendisi de İTÜ (Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi) mezunu olan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'yi durdurmak isteyen her türlü girişimine karşı kararlı bir şekilde durduk. En sonu 15 Temmuz olmak üzere bütün darbe girişimlerini Türkiye Cumhuriyet demokrasi tarihinin arka sayfalarına göndermiş oldu. Son birkaç yıl içerisinde kaydettiğimiz büyüme dünya ortalamasının çok üzerinde gerçekleşiyor.

"BÜYÜMEMİZ DÜNYADA REKOR OLDU"

Üçüncü çeyrek büyümemiz dünyada bir rekor oldu, yüzde 11,1. Bu, hiçbir ülkede gerçekleşmeyen bir şey. Ülkemizde de son 6 yılda yakalanan en büyük büyüme oranı. Bu büyüme oranının tesadüfi olmadığını da ifade etmek isterim. Bazıları bunu da tabii sulandırmaya çalışıyorlar ama ne yaparsa yapsınlar, bu büyümenin arkasında güçlü bankacılık sistemi var, sağlıklı kamu maliyesi var, dinamik genç nüfus yapısı var, iş yapımına uygun birikim ve kültür var, mali teşvikler var. Yıl sonu büyümenin de yüzde 6,5-7 seviyesinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

ABD'NİN KUDÜS KARARI

ABD'nin tek taraflı aldığı Kudüs'ü İsrail'i başkenti yapan karar İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Olağanüstü Zirvesi'nde bir kez daha reddedilmiştir. BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Amerika yalnız kalmış Genel Kurul'da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. Eğer Amerika'nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız para vermeyiz ayağınızı denk alın diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış gözüküyor. Amerika Ne kadar güçlü olursanız olun her ülke egemendir bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez.''

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs tasarısı lehine oy kullanacak BM üyesi ülkelere finansal desteği kesme tehditinde bulunmuştu.