BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  GÜNCEL

'Rusya ABD'den Gülen'i isteyecek'

Star yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesi için Rusya'nın devreye gireceğini iddia etti.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'in iade edilmesi için birçok kez girişimde bulundu. Onlarca klasör delil ve belge ABD'nin elinde. Süreç hala devam ediyor. Ancak bu noktada Gülen'in iade edileceğine dair şimdiye kadar olumlu bir emare görülmüş değil. Star yazarı Hüseyin Gülerce sürece etki edebilecek Rusya iddiasını bugünkü yazısında gündeme getirdi. 

RUSYA DEVREYE GİRECEK İDDİASI: Geçen yıl 19 Aralık'ta öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov cinayetiyle ilgili suikastçı Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantısının gün geçtikçe daha da güçlendiğini ifade eden Gülerce'ye göre önümüzdeki günlerde Gülen'in iadesi için Rusya da devreye girecek.

Gülerce konuyla ilgili şu tespitlerde bulundu:

...Rus heyet, Altıntaş'ın bilgisayarındaki silinen dosyaları buldu. Buna göre, Mert Altıntaş'ın bilgisayarında Fetullah Gülen ibareli 2 dosya, Hizmet ibareli 690 dosya, Nur Cemaati ibareli 1 dosyanın silindiği tespit edildi.

BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYORLAR: Rus heyeti de bugün bizim gibi düşünüyor. Cinayetin arkasında FETÖ’nün bulunduğu kanaatini taşıyorlar.

Karlov suikastının FETÖ tarafından yapıldığının bütün delilleri ile ortaya konulması, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda ikinci bir cephe açacaktır.

Türkiye’den sonra Rusya da Gülen’in iadesi için resmi başvuruda bulanacaktır.