BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  GÜNCEL

Binlerce askeri zehirleyen şirket hakkında karar!

Manisa'da geçen yaz er Hüsnü Özel’in ölümüne, dört farklı günde bini aşkın askerin zehirlenmesine neden olan Rota Yemekçilik’e yeni bir ihale yasağı geldi.

Abone ol

Manisa'da geçen yaz er Hüsnü Özel’in ölümüne, dört farklı günde bini aşkın askerin zehirlenmesine neden olan Rota Yemekçilik’e yeni bir ihale yasağı geldi. 2016 yılında yaşanan zehirlenme olayı nedeniyle Maliye Bakanlığı, şirkete bir yıl ihalelere girme yasağı koydu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Maliye kararının emsal olması gerektiğini belirterek, "Hiçbir kamu ihalesine giremesin" dedi.

Maliye’nin ROTA'ya ilişkin yasak kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak ilan edildi. Rota Yemekçilik Şirketiyle 5 Ekim 2015-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan yaklaşık 11 milyon liralık yemek hizmeti alım sözleşmesi imzalayan Maliye Bakanlığı, 15'ten fazla kişinin zehirlenmesinin ardından sözleşmeyi feshetmişti. Ancak konunun yargıya taşıması nedeniyle Maliye, ihale yasağı getirememişti. Hürriyet’ten Aysel Alp'a bilgi veren Maliye Bakanlığı yetkilileri, davanın yeni sonuçlandığını belirterek, mahkeme kararının ardından şirkete bir yıl ihalelere girme yasağı konulduğunu aktardılar.

ADRES BATIKENT DEĞİL ÇANKAYA: Yasaklama ilanında Rota Yemekçilik’in ortakları, yetkili müdür ile iletişim bilgileri yer almadı. Sadece şirket adresi olarak Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Çankaya/ Ankara bilgisi verildi. Bir yıllık yasak, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa aykırılıktan kaynaklanırken, yasak süresi 20 Aralık 2018 tarihinde sona erecek.

2013’TE KURULDU, HIZLA BÜYÜDÜ: Rota Yemekçilik, Veysi Avşar tarafından Haziran 2013’te 100 bin lira sermayeyle Diyarbakır’da kuruldu. Aynı yıl Ova Toplu Yemek Üretim şirketi ile birleşti. 2014’te sermayesi 2 milyon liraya, 21 Aralık 2015’te ise 5 milyona, Nisan 2017’de ise 7 milyon liraya çıkarıldı. 2016 yılında ise şirket adres değiştirerek Çankaya’dan Batıkent’e taşındı. Ancak Batıkent’teki yeni binada Eren A.Ş unvanı bulunuyor. Rota Yemekçilik’in ortaklarının diğer şirketi ise Eren Tabldot. 4 ortaklı firma son olarak Rota ismiyle 7 Şubat 2015’te Manisa’daki kışlaya yemek ihalesini 3 yıllığına almıştı.