BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.488,22
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a kar yok Ankara dikkat! Son hava durumu tahmini

İSTANBUL hava durumu tahminini yayınlayan meteoroloji kar var mı sorusuna yanıt verdi? Profesör Orhan Şen pazar günü kar yağabilir demişti. Meteoroloji İstanbul için değil Ankara için uyarıyı veriyor.

Abone ol

Beklenen kar yağışı geliyor. Meteoroloji yayınladığı son hava durumu raporunda cumartesi ve pazar günü için bir çok kent için alarm verdi. Bugün yağmur şeklinde görülen yağışlar cumadan itibaren yerini kara bırakacak. Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" demişti. Peki pazar günü İstanbul'a kar mı geliyor? Hangi illerde kar yağışı görülecek. 

Meteorolojinin yayınladığı haritalı 5 günlük hava durumu tahmine göre İstanbul'a pazar günü kar değil yağmur geliyor. Kar yağışı beklenen iller listesi ise hayli kabarık. Ankara başta olmak üzere iç anadolu ile birlikte 30 ilde kar yağışı görülecek. Gün gün hava durumu tahmini ve kar yağışı için uyarı verilen illerin listesi şöyle;

22 ARALIK CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU

Cuma günü Bolu ve Kastamonuda kar yağışı görülürken Ankara, Kütahya, Eskişehir , Çorum, Yozgat ve Çankırı illerinde sulu kar etkili olacak. Doğu Anadolu bölgesinde ise Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı düşmeye devam edecek ve kar yağışı olan illerde eksi derecelere inecek. İstanbul'da haftabaşından beri etkili olan yağmur cuma günü duruyor. İzmir'de ise kuvvetli yağış alarmı verilmiş durumda. Antalya, Muğla ve Mersin illerinde gök gürültülü şiddetli yağış bekleniyor.

23 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ HAVA DURUMU

23 Aralık Cumartesi günü 17 ilde yoğun kar yağışı başlayacak. Meteorolojinin hava durumu tahminine göre İstanbul ve İzmir'de yağmur var ancak kar beklenmiyor. Kar alarmı verilen illerin başında Ankara bulunurken 17 il şu şekilde duyuruldu: Edirne, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş.

24 ARALIK PAZAR GÜNÜ HAVA DURUMU

Cumartesi günü 17 ilde başlayan kar yağışı 24 Aralık pazar günü etki alanını genişleterek devam ediyor. Kar yağışı pazar günü yurdun büyük bir bölümünü kaplayacak ve 30 ilde kuvvetli şekilde etkili olacak. Ankara yoğun kar yağışı alarmı verilen iller listesinde yer alırken İstanbul'da kar beklenmiyor. İstanbul'daki yağışın kuvvetli yağmur şeklinde olacağı bildiriliyor. Pazar günü kar beklenen 30 il şunlar: Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Sakarya, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis ve Muş.