BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

İğrenç tuzak! Ünlü doktor adına sahte hesap açıp...

Ünlü Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman’ın hesabından resimleri kopyalayarak açtıkları sahte @drtirman hesabıyla önce hasta ve tanıdıklarını ekleyen sahtekarlar sosyal medyada terör estirdi.

Abone ol

Sosyal medyada ünlü isimlerin adıyla açılan sahte hesapların son kurbanı ünlü Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman oldu. Tırman adına açılan sahte hesapla hastaları taciz ve tehdit ediliyor. 

Ünlü Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman’ın hesabından resimleri kopyalayarak açtıkları sahte @drtirman hesabıyla önce hasta ve tanıdıklarını ekleyen sahtekarlar sosyal medyada terör estirdi. Sosyal medya takipçileri 100 binin üstünde olan hesapların önce kopyası yapılıp karşı tarafın güven duyması sağlanarak takip istekleri gönderildi.

HASTALARIN GÖĞÜS VE GENİTAL BÖLGE RESİMLERİ İSTENDİ: Hiç bir şüphe duymayarak mesajlaşmaya başlayan hastalardan önce çeşitli resimleri istendi. Genital bölge estetiği bile yapılan klinikten talepler doğrultusunda hastalar göğüs ve mahrem yerlerinin resimlerini göndermekte sakınca görmedikleri için resimleri gönderenler yeni bir sürprizle karşılaştılar.

RESİM GÖNDERENLERE TACİZ VE TEHDİT BAŞLADI

Resim gönderen hastalarda 11 bin TL ye varan para isteyen  ve hatta tehdit eden sahtekarlar sahte hesapla baskı kurmaya başladıklarında mağdurlar kliniğe ulaşarak hesabın sahte olduğu şokunu yaşadılar. Bazı hesap sahiplerinin de cinsel taciz ve taleplerle ilişki kurmaya zorlandıkları öğrenildi.

DR. TIRMAN SUÇ DUYURUSU YAPTI

Sosyal medya hesaplarında 100 bin kişiden fazla kişi tarafından takip edilen Dr. Hüseyin Tırman konu ile ilgili şunları söyledi:

"Bize ulaşan kişilerin mağduriyetleri nedeni ile durumu öğrendim. Kimsenini zarar görmediğini umuyorum. İnsanlar güven duydukları bir profil bile olsa hiç bir şekilde internetten kimseye resim ve özel bilgilerini paylaşmasın. Konu ile ilgili suç duyurusu yaptım."