BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu 'o evi isteyene 100 bin dolara veririm' deyince

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, "100 bin dolar getirene kızımın evimi veririm" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sözünü tutmasını istedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kızının Ataşehir'de bulunan rezidanstaki dairesiyle ilgili iddialara, “100 bin dolara satarım” dedi. Kılıçdaroğlu'nun "önünden otobüs bile geçmiyor" sözleriyle değerlendirdiği daireye, Güneş gazetesi talip oldu. Gazete, dün manşetten “Güneş olarak biz o rezidansa talibiz. 100 bin doların hazır. Tut sözünü” çağrısında bulundu.

Yeni bir polemiğin kapısını aralayan bu çağrı, Ahmet Hakan'ın gündemindeydi. Bugünkü köşe yazısında bu konuya değinen yazar, "100 bin dolara ver o evi Kemal Bey" diye seslendi. İşte Ahmet Hakan'ın Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrı:

SÖZÜNÜN ÖNÜNÜ ARKASINI DÜŞÜNMEK ZORUNDADIR:
"KEMAL Kılıçdaroğlu, kızının Ataşehir’deki dairesi için... “Bir milyon dolar diyorlar... Beş yüz bin dolar diyorlar... Alakası yok. Yüz bin dolara veririz o evi isteyene... Versinler yüz bin doları... Verelim” dedi. Hükümet yanlısı bir gazete... “Yüz bin dolar mı? Bizim için leblebi çekirdek” der gibi...

Atmış manşeti: “Yüz bin dolarımız hazır... Sözünde dur... Ver o evi...”
Hiç lamı cimi yok. Kemal Bey’in yapması gereken... O evi, yüz bin dolara satmaktır. “Ama olur mu? Ama kızım üzülür! Ama ben öylesine söylemiştim!” falan olmaz. Anamuhalefet lideri... Sözünün önünü, arkasını, sağını, solunu düşünmek zorundadır."

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı

Kılıçdaroğlu'nun borcunu Battal ilgezdi kapattı

İçişleri Bakanlığı'ndan Battal İlgezdi açıklaması