BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  MEDYA

Ali Ece kimdir Hürriyet’ten neden kovuldu?

Ali Ece kimdir aslen nereli kaç yaşında? Hürriyet gazetesinde yazılarına son verilen Ali Ece gündeme oturdu. Peki Ali Ece'nin Hürriyet'teki yazılarına neden son verildi? Ali Ece Ertuğrul Özkök'e ne dedi?Ali Ece'nin eşi özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

Ntvspor'da yaptığı programla adından söz ettiren ve Hürriyet gazetesinde yazan Ali Ece, yazılarına son verildiğini Twitter hesabından duyurdu. Herkesin merak ettiği isim haline gelen Ali Ece'ye gelin yakından bakalım.

Hürriyet gazetesi spor yazarı Ali Ece’nin yazılarına Yılbaşı tasarrufu" gerekçe gösterilerek son verdi. Ekim ayında kaleme aldığı yazısında Ertuğrul Özkök'ün ‘'Basın tribününde kaç Boğaziçi’li, kaç ODTÜ’lü var?’' sözlerini eleştiren Ece, Twitter hesabından paylaştığı mesajda da söz konusu yazıya göndermede bulundu. Ece, paylaştığı mesajda ”Hürriyet’ten arayıp “Yılbaşı tasarrufu nedeniyle yazılarına son vermek zorundayız” dediler. Lakin bu kadar az maaştan tasarruf gerekçesine Ertuğrul Özkök bile inanmaz!” ifadelerini kullandı.

ALİ ECE KİMDİR? 20 Ocak 1977’de İstanbul’da doğdu. En az herkesinki kadar harika bir çocukluk geçirdi. 5 yaşında okula başlatılınca hayatı alt üst oldu, çünkü kekeme oldu. 1987 yılında Saint-Joseph lisesini kazandı, orada geçirdiği 8 yıl hayatının en güzel zamanı oldu. Bu arada Efes Pilsen, Fenerbahçe ve Beşiktaş‘ta basketbol oynadı ama hep futbolcu olmak istedi. Futbolculuk denemeleri Galatasaray Üniversitesi, Topkapıspor ve Yıldırım Bosna ile sınırlı kalsa da onun için forma giydiği her takım bir Premier League ekibiydi. Okuduklarını hayatta uygulamaya çalışınca başı sürekli derde girdi. 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimibölümünü kazandı. Kısa süre sonra “kamu” kavramıyla arasındaki uçurum onu geri dönülmez biçimde sanatın bulanık sularına itti. Birçok müzik grubu kurdu. Daha fazla yaşamak için uyumadı. 2000 yılında hayata atılmamak için aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında yükseklisans yaptı. Yapı Kredi Yayınları’nda editör olarak çalıştı. “Cogito”, “Sanat Dünyamız”, “F dergi” ve daha birçok dergide yazıları yayınlandı. Bir süre çevirmenlik yaptı. “Ayın En Güzel Hali” ve “12 Azize’ye 12 Ağıt” adlarında  yazdığı iki romanı yayınlanmıştır. “Dinar Bandosu” grubunda gitar, org ve bas çalmıştır. Şu an halen müzikle ilgileniyor ve tek başına solo çalışmalar yapıyor. Daha sonra 3.5 yıl kadar TRTSpor kanalında programlar yaptıktan sonra 2014-2015 sezonu için NTVSpor‘a transfer oldu. Hürriyet gazetesinde de yazan Ali Ece'nin yazılarına son verildi.