BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Saygun için ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan, Ergin Saygun'a yaptığı ziyaretle ilgili eleştirilere ilk kez yanıt verdi. Ziyaretin tamamen insani olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan hafta sonunda emekli Orgeneral Ergin Saygun'a yaptığı ziyaretle gündem yaratmıştı. Bu ziyaret bir çok kesimden "samimiyet" eleştirisi almış ve "stratejik" bir adım olarak yorumlanmıştı.


İLKER BAŞBUĞ'DAN SAYGUN ZİYARETİNE TEPKİ

Erdoğan'ın tedavi gördüğü hastanede Ergin Saygun'u ziyaret etmesine İlker Başbuğ'dan imalı bir tepki geldi; "Gökyüzünden vahiy mi geldi?"
(
DEVAMINI OKU)

ilker-başbuğdan-saygun-ziyaretine-tepki.jpg

DEVLET BAHÇELİ : SİLİVRİ'YE DE GİDERSE ŞAŞIRMAYIZ

Başbakan'ın ziyaretine en dikkat çeken tepki Bahçeli'den gelmişti;
Başbakan bu anlayışla, elinde çiçeklerle Silivri’ye kadar koştura koştura giderse hiç kimse şaşırmamalıdır.
"
(DEVAMINI OKU)

ERDOĞAN ERGİN SAYGUN'U ZİYARET ETTİ


Başbakan Erdoğan'ın Saygun'a yaptığı sürpriz ziyaret olay olmuştu. Erdoğan hastaneye gidip Saygun Paşa'nın elini tutarak bu fotoğrafı vermişti. (DEVAMINI OKU)

erdoğan-ergin-saygunu-ziyaret-etti.jpg


Erdoğan işte o ziyarete ilişkin ilk kez konuştu. Ziyaretin gerekçesini "Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Herhangi bir beklentim söz konusu değil" diyerek yorumladı.

Erdoğan, kendisine "Silivri'yi de gitmesini öneren Bahçeli'ye" de sert bir karşılık verdi.

İşte Başbakan'ın açıklamaları ;

SAYGUN'U NİYE ZİYARET ETTİ?

"Sayın Saygun birlikte mesajı yaptığım bir arkadaşım. Yaşca benden büyük. Birlekte ABD seyahatimiz olmuş, meşhur 5 Kasım'daki Bush ile olan Oval ofisteki görüşmemizde bulunmuş. Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Orda başka bir beklentim söz konusu değil.

İNSANİ BİR ZİYARETTİ MEMNUNUM

Çünkü Saygun paşanın gittiğim an değil ondan önce de durumu sıkıntılıydı. Ben o süreci de yakından takip etti. Kızı Ece hanımla da bilgi alışverişinde bulundum. Şu anda da insanı bir görevi yapmanın mutluluğu memnuniyeti içindeyim. Allah şifalar versin. Bir başka subayımız olur aynı şeyi onun için de yaparım. Yasal uygulama başka bir şey bu tür bir durumda gösterilen tepki başka bir şey.

BAHÇELİ'NİN DÜNYASI FARKLI

"Bahçelinin dünyası ile bizim dünyamız çok farklı. Bahçeli önce samimiyet dilini öğrenmeli. O dili bilmediği için milletimin verdiği ders ortadır. Samimiyet dilini yakalayamayanlarla yolculuğu var önce onu halletmeli. Ben o dille konuşmayacağım çünkü benim aldığım ahlak farklı. Milletimiz bir şeyi farklı taktir ediyorsa ona çok dikkat etmeli. Millet ak partiye niye yüzde 50 veriyorda bunlara yüzde 12 veriyor. Üç dönemdir bize yürü diyor.

Milletin yüzde 50'si akıllsız bunlar yüzde 12 ile akıllı. Böyle bir şey olabilir mi. Biz ahlak ve edep kuralları içinde görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İstismarı değil istişareyi dikkate alacağız.

ENGELLİ ÖĞRETMEN SAYISI ARTACAK

Başbakan Erdoğan medyanın sorularını yanıtlarken bir grup engelli vatandaştan da sürpriz bir ziyaret aldı. Engellilere öğretmen olma yolunu açan adımla ilgili Erdoğan, şunları söyledi;

"Engelli kardeşlerimizle ilgili bir düzenlemeyi duyurduk. Engelli vatandaşlarımızın özellikle kamu kurumlarında milli eğitimde görev almalarına varıncaya kadar atılacak yeni adımları açıkladım. Bu yeni adımlarla ilgili olarak dünyada bir ilki de yapmanın memnuniyeti içindeyiz.

Bundan böyle eğitimde istihdam edilecek engelli kardeşlerimizin sayısı daha da artacak. Kamu kurumlarında yüzde 3'lük bir hedef belirlemiştik. Bunun adımlarını süratla atıp gerçekleştireceğiz."

ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

Başbakan Erdoğan engellilerle 65 yaş üstü yaşlılar için getirdikleri ücretsiz ulaşımla ilgili de şunları söyledi;

"Devlet demir yollarında sadece yüzde 50 gibi bir indirim var, diğerleri tamamen ücretsiz hale geldi. Böylece 65 yaş üstü vatandaşlarımız da gerek şehir içi gerek şehirler arası istifade eder hale geldi. Hepimiz yarın o yaşlara varacağız. Gençlik büyüklerini her zaman onurlandırmaladır. "