BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan gündemi sallayan ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyat olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyareti ile bombayı patlattı. Başbakan'ın bu ziyareti ne manaya geliyor?

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan bugün Ergenekon davasından 18 yıl hapis cezası alan Orgeneral Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etti.

Bu sıradan bir ziyaret olarak okunamayacak kadar dikkate değer bir olay. Başbakan Erdoğan'ın bu girişimiyle ne tür bir mesaj verdiği önemli. O mesaj Ergenekon ve tutuklu askerler için yeni bir dönemin başlayacağına mı işaret ediyor? 

ERDOĞAN'IN 'KOMUTAN KALMADI' TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan "tutuklu askerler" isyanını ilk olarak 24 TV'de Ocak ayı sonundaki TV programında dile getirmiş ve şunları söylemişti; "Yani neredeyse komuta kademesinde oralara gönderilecek subayımız kalmıyor ya, böyle şey olmaz”.
(DEVAMINI OKU)

Başbakan Erdoğan, Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, önceki gün açık kalp ameliyatı olan ve ameliyattayken tahliye haberi gelen Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etti.

Erdoğan, dün de Saygun'un kızı Ece Saygun'u arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

ZİYARETİN MANASI NE?

Bu ziyaret "insani" bir girişimin ötesinde mesajlar taşıyor. Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan bir süredir "tutuklu paşalar"la ilgili çıkışlar yapıyordu.

Son olarak katıldığı Habertürk'teki TEKE TEK programında söyledikleri hala akıllarda.

TARİH AFFETMEZ

Erdoğan "tutuklu paşaların" durumunu gündeme getirmiş ve eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u kastederek şunları söylemişti;

"Başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimiz hiçbirisine kalkıp da bir alışılmış anlamda 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır ve bu affedilemez. İlker Başbuğ'un tutukluluğunu 'terör örgütü mensubu' diyenleri tarih


ÖNCE MÜSLÜM BABA'YA GİTTİ

Başbakan Erdoğan, yoğun bakımda tedavileri süren sanatçı Müslüm Gürses ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'i de ziyaret etti. Sağlık durumları hakkında bilgi alan Başbakan hastaneden çıkarken konuştu.(DEVAMINI OKU)

20130209.134025_istanbul57_2043891.20130209140253.jpg

affetmez.

Bir defa TSK bir örgüttür ama terör örgütü değildir. Bu anayasal örgütün başıdır dersen eyvallah. Ama terör örgütü dediğin zaman affedilir bir yanı yok. Bu çok ciddi bir yanlış."
(Erdoğan'ın tutuklu paşalar tepkisi TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

SAYGUN PAŞA'YA TÜRK BAYRAKLI YATAK

Geçtiğimiz gün Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zorlu bir kalp ameliyatı geçiren ve ameliyatta olduğu sırada hakkında ‘cezasının ertelenmesi’ kararı çıkarılan Emekli Orgeneral Ergin Saygun’un tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Balyoz Davası’nda 18 yıl hapse çarptırılan ancak sağlık durumunun kötüye gitmesiyle cezası ertelenen Orgeneral Saygun, hastaneden çıkınca evine gidebilecek.

HAYDİ TOSUN PAŞA

Ailesi, Orgeneral Saygun’un hastanedeki odasını hazırlayıp, Türk Bayrağı ile süslediler. Saygun’un yoğun bakımdan çıkmasının ardından tedavisine bu yatakta devam edscreen-shot-2013-02-09-at-12.25.20-pm.pngilecek.

Orgeneral Saygun’un kızı Ece Saygun, hazırladıkları yatağın fotoğrafını Twitter’da paylaştı.

Saygun, Twitter’da şu ifadelere yer verdi:

Ece Saygun:
Haydi tosun pasa! Yatağını hazırladık! Kendi kendine nefes almaya başla da gel!!!

YORGUNLUKTAN BAYILDI

Orgeneral Saygun’un kızı Ece Saygun, ameliyatın ilk gününden beri babasının yanında kalıyordu. Babasının sağlık durumuyla ilgili bilgileri an an Twitter’da paylaşan Ece bu koşuşturma sırasında yorgunluktan bayıldı.

Ece bu anları Twitter’da şu cümlelerle anlattı:
“Sinir oldum kendime sinir! Hayatımda ilk defa bayıldım! Hem de yogun bakımda! Allahtan babam görmedi! Dr kızdı git uyu, yemek ye dedi. Gel gor ki uyuyamiyorum! Gene gittim az önce yogun bakıma almadı bu sefer tabi! Git uyu dedi! İlaç içip uyuyayım diyorum bu sefer birsey olsa uyanamam. Of neyse, şimdi zorla birsey yiyorum süt iciyorum belki o uykumu getirir”