BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart atma davası başladı

Samsun’da eğitimin sistemine tepki eyleminde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis ...

Abone ol

Samsun’da eğitimin sistemine tepki eyleminde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan üniversite öğrencisi 2 gencin yargılanmasına başlandı.
İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidi’nde 2012 Ağustos ayındaki ’4+4+4’ eğitim sistemine tepki eyleminde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddia edilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Y.B. (23) ile Çevre Mühendisliği öğrencisi M.D.Ö. (22) hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan Y.B ile M.D.Ö. hazır bulundu. Y.B. duruşmada verdiği ifadede, "Olay günü arkadaşım olan diğer sanık ile Çiftlik Caddesi’nde geçerken 4+4+4 eğitim sistemine karşı protesto için demokratik eylem yapıldığını ve imza kampanyası olduğunu gördük. Destek vermek için standın bulunduğu yere gittik. Burada yazılmış olan Recep Tayyip Erdoğan resminin bulunduğu darta atış yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Kesinlikle bir hakaret kastı içinde bulunmadım. Sadece demokratik tepki olarak başkalarının yapmış olduğu standa destek için gittim. Müştekinin resminin bulunduğu darta atış yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum" dedi.
M.D.Ö, "Olay günü arkadaşım ile gezerken 4+4+4 eğitim sistemine karşı demokratik eylem yapıldığını ve imza toplandığını gördük. Destek vermek için standın yanına gittik. Burada hazırlanmış olan darta resme bakmadan atış yaptım. Ancak, amacım hakaret etmek değildi. Başbakanın fotoğrafı olduğunu fark etmedim. Bunun demokratik bir hareketle eylem olarak gördüğüm için atış yaptım. Kesinlikle suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
(İHA)