BIST 10.161
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.442,57
HABER /  DÜNYA

76 Milyon Türkiye bir ve beraber

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 76 milyon Türkiye’nin bir ve beraber olduğunu belirterek, "Aynı topraklar üzerinde yüzy...

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 76 milyon Türkiye’nin bir ve beraber olduğunu belirterek, "Aynı topraklar üzerinde yüzyıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
Memur-Sen Yozgat İl Divan toplantısı, Şahin Tepesi’nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Abdullah Neşeli, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise son günlerde yaşanan olaylarla ilgili itidal çağrısı yaptı. Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunan Esen, ülkenin terörden çok çektiğinin altını çizdi. Emin Esen, "Ülkenin çocukları olarak, terörün sebep olduğu acıklı haberleri bir daha duymamak ve anaların göz yaşlarını bir daha görmemek için 30 yıldır her gün dua etik. Allah’ın izniyle dualarımız kabul olacak ve 30 bin insanımızın hayatına, milyar dolarların harcanmasına yol açmış Türkiye’nin en büyük sorunu son bulacak. Bize maddi ve manevi çok ağır bedeller ödeten bu sorun son bulduğunda eskiden oluğu gibi Türkiye dünyanın ve İslam aleminin lider ülkesi olacak inşallah" dedi.
"Türküyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle bu güzel vatan toprakları üzerinde aynı bayrak altında kardeşçe yaşayacağız" diyen Esen, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Emin Esen, "Analar ağlamayacak, akan kan duracak. O zaman vatansever ile vatan haini, milliyetçi ile ırkçı, iyi ile kötünün kim olduğu ortaya çıkacak ve kandan beslenen şer odaklarının sonu gelecek. Bunun için bunlar rahat durmayacaklar. Bize iftira atıp ihanetle suçlayacaklar. Bu bizi asla doğru yoldan ayırmasın. Bu yolculuğun zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Artık Diyarbakır surlarında Güzelyurt ve Gülağaçlı kardeşlerimizle halay çekmek istiyoruz. Urfa Balıklı Gölde, Sarıyahşi ve Ortaköylü kardeşlerimle namaz kılmak istiyoruz. Dicle ve Fırat kenarında Ağaçörenli kardeşlerimle piknik yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"MEMUR-SEN OLARAK TALEPLERİMİZİ BAŞBAKANA İLETTİK"
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, memurların ve sözleşmelilerin talep ve isteklerini Başbakana ilettiklerini kaydetti. Geçen hafta kamu görevlilerinin taleplerini gündeme getirmek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini aktaran Esen, "Güvencemize dokunulmaması, başta 4/C li ve 4/B liler olmak üzere, isteyen tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, zorunlu rotasyon uygulamaları yerine, kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara pozitif ayrımcılık yapılması vb. pek çok talebimizi ilettik. Sayın Başbakan bunları not aldı, olumlu haberler almayı bekliyoruz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE GÜZEL BİR ATMOSFER OLUŞTU"
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreciyle birlikte ülke genelinde daha güzel bir atmosferin oluştuğunu kaydeden Özer, şöyle konuştu:
"Genel Başkanımızın çözüm süreci kapsamında dahil olduğu Akil İnsanlar Heyeti çalışmaları sırasında, sahada edindiği bilgileri ve temasları sırasında yaşadığı birkaç olayı özellikle ifade etmek istiyorum. Özellikle, gazilerin ve şehit yakınlarının, ’Başkanım bu sorunu çözün’ şeklindeki talepleri ve motive edici beyanları, daha sürecin başında ’gazilerimizi ve şehit yakınlarını incitmemek’ olarak belirlediğimiz çözüm sürecindeki kırmızı çizgimizin toplumda karşılık bulduğunu göstermektedir. Yine, değişik etnik kimliklere, siyasi partilere, ideolojilere mensup kişilerin çözüm sürecine desteklerini ifade etmeleri, çözüm noktasında ayrışma değil bütünleşme, kaynaşma, birlik ve kardeşliğin ortak bir tavır olarak ön planda olduğunu ortaya koymaktadır."

"ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"
Çözüm sürecine desteği geçen gün arttığının altını çizen Genel Başkan Vekili Özer, gerek vatandaş buluşmalarında gerekse yapılan anketlerde, sürece desteğin bazı bölgelerde yüzde 90’ların üzerine ulaşırken Türkiye geneli itibarıyla da yüzde 75’ler seviyesine yükseldiğini ifade etti. Ahmet Özer, doğru ve şeffaf bilgilendirme sürecinin kararlılıkla işletilmesi, bilgi kirliliğine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında şunları kaydetti:
"Eleştiri ve tepkilere karşı sakin bir üslubun belirlenmesi ve çözüme yönelik olarak milletle buluşmaların devam ettirilmesi halinde mevcut desteğin daha da artacağına inanıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak; çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için Antalya’da Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Bu noktada çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz şehit yakınları ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür."
Yozgat Şahin Tepesi’nde düzenlenen toplantıya, Yozgat’ta Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeler katıldı.
(İHA)