BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan çıkardığı dersi anlatacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Taksim olaylarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu Ak Parti'ye bir de referandum çağrısında bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Taksim ve sonrasında yaşanan eylemlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ak Parti'ye Gezi Parkı için referandum çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Gezi Parkı olayları karşısındaki üslubunu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakanın kullandığı üslup çok sert, daha barışçı bir dil kullanması gerekiyor. Başbakan Erdoğan bugün gelecek, olaylardan nasıl bir ders çıkardığını anlatacaktır biz de dinleyeceğiz.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşmadan satırbaşları:

"İZMİR EMNİYETİ KÖTÜ BİR SINAV VERDİ"

İzmir Emniyeti kötü bir sınav vermiştir. Göstericilere yapılan müdahale görüntülerini sosyal medya aracılığıyla paylaşanları darbeci diye evlerini basıp gözaltına alıyorsunuz. Eli sopalı, sivil giyimli polis olmaz, bunlar devleti temsil edemez. Devleti temsil eden polisin baskıcı yönüne değil hoşgörüsüne ihtiyaç vardır. Anayasada gösteri özgürlüğü var, hiç kimsede yurttaşın bu hakkına engel olamaz. Gençler bir hareket başlattılar. Onlar barış özgürlük demokrasi istiyor. Kendi yaşam biçimlerine müdahale istemiyor.

'AK PARTİ GEZİ PARKI İÇİN REFERANDUM YAPSIN'

Gezi Parkı tartışmalarının referandumla çözümlenebileceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP hükümetine bir çağrıda bulunuyorum. Şunu söyledim, eğer bir yeşil alanı imara açmak istiyorsanız referandum yapın. Orada yaşayan halk, gidip oy kullansın. Yeşil alan olarak kalmasını mı istiyor, imara açılmasını mı istiyor. Madem demokrasi diyoruz, madem halkın doğrudan karar verme mekanizmasının içinde olmasını istiyoruz, o zaman gelin bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halka güvenelim, halk kente sahip çıkacak. Ağacının kesilmesini istemiyor, parkının binaya dönüşmesini istemiyor. Siyasetçi olarak bizim görevimiz, yurttaşın taleplerini yerine getirmek değil midir? Onların haklı taleplerine hepimiz saygı göstereceğiz. Onların eylemlerine de saygı göstereceğiz, beğensek de beğenmesek de. Ya demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz ya getireceğiz, bunun başka bir seçeneği yok." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'A SORUN

Kılıçdaroğlu, "Hükümet doğru mesajı aldı mı?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Sayın Başbakan, bugün inince herhalde gazeteci arkadaşlarımız soracaktır. İlk tepkisi Sayın Erdoğan'ın, 'Cumhurbaşkanı nasıl bir ders aldı, bilmiyoruz.' diyor. Gazeteciler sorduğu zaman bu eylemlerden nasıl bir ders çıkardığını kendisi anlatacaktır, biz de dinleyeceğiz."

AZİZ KOCAOĞLU İÇİN KONUŞTU

İzmir'de faaliyet gösteren sendikalar aracılığıyla belediye otobüsü şoförlerinin de izin almadan eylem yapması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üç yevmiye kesme kararı almasının sorulması üzerine CHP Lideri, "Daha Aziz Bey'le bu konuyu görüşmedim. Görüşeceğim kendisiyle. Az önce ifade ettim, demokrasiyi kabul edeceğiz. Özgürlüğü kabul edeceğiz. Sendikaların eylemi olur. Dünyanın her tarafında eylemi olur. Eylemlerin cezalandırılması doğru bir davranış değildir." yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, taksi şoförleriyle fotoğraf çektirdikten sonra havalimanından ayrıldı.