BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Başbakanın karşılanmasına dönük bir organizasyon yok

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika dönüşünde havalimanında karşılamasına yönelik bir o...

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika dönüşünde havalimanında karşılamasına yönelik bir organizasyon olmadığına dikkat çekerek, “Kesinlikle bu anlamda bir organizasyon yapmadık, böyle bir şeye ihtiyaç da duymuyoruz. Sosyal medyada birilerinin ifade ettiği gibi bir güç gösterisine de ihtiyacımız yok” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, TGRT Haber’de canlı yayına katılarak Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Babuşcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika dönüşü kalabalık bir grup tarafından karşılanacağı iddialarına ilişkin, “Bizim Sayın Başbakanımızı karşılama konusunda AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak herhangi bir organizasyonumuz yok. Kesinlikle bu anlamda bir organizasyon yapmadık, böyle bir şeye ihtiyaç da duymuyoruz. Sosyal medyada birilerinin ifade ettiği gibi bir güç gösterisine de ihtiyacımız yok. Biz ne yapıyorsak milletimizle beraber yapıyoruz, bizim gücümüz milletimizdir zaten. Biz milletle beraber bu güne kadar yürüdük öyle de yürümeye devam edeceğiz. Onun için bu gece Sayın Başbakanımızın gelişini karşılamaya dönük herhangi bir organizasyon yok. Sayın Başbakanımızı karşılama konusunda havalimanına gitmeyeceğiz” dedi.
“Aslında Taksim Gezi Parkı’nda olan hadise Türkiye’nin bu güne kadar verdiği demokrasi mücadelesinden bağımsız düşünmek mümkün değil” diyen Aziz Babuşcu, “Bugüne kadar Türkiye’de demokrasi mücadelesi tanımlanan bir merkez ve o merkeze milletin iradesini ve beklentilerini taşımak isteyen siyasiler arasında bir mücadeleyle geçmiştir. Tanımlanan merkez kendisini her şeyin sahibi sistemin sahibi olarak belirlemiş ve bu tanımlama içerisinde imtiyazlar ayrıcalıklar ve statüko oluşturmuş. Ve o oluşturan statüko çevreyi çeperleri genel olarak kitleleri dönüştürmesi gereken kendisinin hakkında neyin iyi neyin iyi olmayacağını bilmeyecek kadar cahil bir durum olarak gören bir merkez var. bu merkeze karşı halkın taleplerini, beklentilerini, isteklerini ve iradesini merkeze taşımaya çalışan siyasi hareketler olagelmiş. Rahmetli Menderes çevrenin taleplerini merkeze iletmek isteyen güçlü liderlerden biriydi. Bu merkez onu bertaraf etmiştir. Rahmetli Özal aynı şekilde milletin taleplerini merkeze taşımak gayreti olan bir liderdir, zehirlenerek bertaraf edilmiştir” diye konuştu.
Taksim Yayalaştırma Projesi ve devam edecek diğer projelerle ilgili taleplerin konuşarak çözülebilecek konular olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Taksim Yayalaştırma Projesi ve devam edecek diğer projelerle beraber ortaya konan ve bu projeye İstanbul’da yaşıyor olmak ve bu şehre ait olmak duygusuyla demokratik bir talebi dillendirmek, çok insani bir hissi ortaya koymak adına ifade edilen talepleri çok doğru, konuşulabilir, tartışılabilir ve nihayetinde buradan ortak akıl çıkartılabilir talepler olarak görüyorum. Bu talepler noktasında Gezi Parkı’nda bulunan insanları ayrıştırıyorum. Bunları bu anlamda bir muhatap içerisinde görmüyorum. Bunlar bütün ileri demokrasilerde olabilen ve toplumun kendi ülkeleri için yapmak istedikleri konusunda fikir ortaya koyan düşünceler olarak algılıyorum. Bu anlamdaki talepleri de değerlendirilebilir olarak görüyorum. Olayın bir başka yönü var. Çok masum talebin ötesinde bu güne kadar Türkiye’de iktidarları ve liderleri bertaraf etmekte hep bir partner olarak hareket etmiş Cumhuriyet Halk Partisi, aynı zamanda buradaki muhalefeti Ak Parti’ye karşı şiddete dayalı bir muhalefet halinde dönüştürme çabası içerisinde yer alıyor.”
Eylemler içerisinde illegal grupların yer aldığını belirten Aziz Babuşcu, “Bu yapı içerisinde bir üçüncü grup var. Onlar da illegal örgütler. Hiçbir meşrutiyetleri olmayan onlar sade AK Parti karşıtı da değil, sisteme de karşı olan her anlamda bir karşıtlığı ortaya koyan illegal yapılanmalar. Bu tarihi resme baktığımızda yakıp yıkan, kamu malına zarar veren ve bu zararı şiddetle beraber sürdüren bir fotoğraf var önümüzde. Herkesin bu fotoğrafı görmesi lazım. Millet bu alan biteni izliyor biz de izliyoruz. Bu ülkede tartışılamayacak konulara zemin hazırlayan AK Partidir” dedi.

“POLİSİN ORANTISIZ GÜÇ KULLANMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, eylemlerde polisin orantısız güç kullanmasını doğru bulmadığını ifade ederek, “Sayın başbakanımızın ilk söylediği şeylerden bir tanesi gaz kullanımında yanlış yapıldığı yönündeki tespiti. Birileri sayın başbakanın ne söylediği ile ilgili değil ki sayın başbakan hedefe oturtulmuş bir lider. Bu liderle ilgili olumsuz bir söylemin olgunlaştırılması onlar için gündem. Polisin Taksim Gezi Parkı’nda konuşlanmış insanlara orantısız güç kullanmasını doğru bulmuyorum. Ama bunu ifade ederken şunu da söylememiz lazım. İstanbul’da 10’uncu gününe giren eylemlerle ilgili polisler olağanüstü şekilde görevlerini yapıyor. Son derece samimi bir şekilde özverili bir şekilde görevlerini yapıyorlar” diye konuştu.
(İHA)