BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,99
HABER /  DÜNYA

ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden ABD Büyükelçiliği’ne bina yapması için arazi satıldığı iddiaları protesto edildi. <br/>Başkent Daya...

Abone ol

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden ABD Büyükelçiliği’ne bina yapması için arazi satıldığı iddiaları protesto edildi.
Başkent Dayanışması ’Ben Ankara’ grubu üyeleri Konur Sokak’ta toplanarak ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü. Elçilik önünde polis barikatı ile durdurulan grup adına burada bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, ABD’nin kaynağı AOÇ olan topraklarda Büyükelçilik binası yapmasına, araziye satın almasına asla izin verilmeyeceği belirtilerek, "O topraklar bizim topraklarımız. ABD Büyükelçiliği diplomatik planlama alanına gitsin ve binasını yapsın. AOÇ topraklarından vazgeçsin" denildi.
Yapılan basın açıklaması sırasında Kennedy Caddesi’nin trafiğe kapanmasına tepki gösteren bazı sürücüler eylemcilerle tartıştı. Tartışma araya polisin girmesi ile büyümeden önlendi. Grup içinden seçilen temsilcilerin Elçilik duvarına siyah çelengi bırakmasın ardından eylem sona erdi.
(İHA)