BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Linç girişimi MOBESE’de

Başkent’teki Taksim Gezi Parkı olaylarını provoke eden bir grup gösterici, MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Göstericilerin arasına...

Abone ol

Başkent’teki Taksim Gezi Parkı olaylarını provoke eden bir grup gösterici, MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Göstericilerin arasına karışan marjinal bir grup, ellerindeki taş dolu saksıları üst geçitten polis aracının üstüne attı. Cadde üzerindeki bankalara zarar verirken görüntülenen eylemciler, bir başka karede ise karşıt görüşlü bir eylemciye linç girişiminde bulundu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi’nde 825 kamera, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle güvenliğin sağlanması için görev yaptı. Güvenlik güçlerinin adeta ’gözü kulağı’ olan kamera takip sistemi, 4 megapiksel çözünürlüğe sahip kameralarla Kızılay ve çevresindeki her detayı saniye saniye kaydetti.
Ankara’ya sıçrayan Taksim Gezi Parkı protestoları MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Polise ve iş yerlerine taş atan yüzü maskeli kişilerin, caddeyi birbirine kattıktan sonra poz verdikleri görüldü. Eylemciler, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bankaları taşladı ve ATM cihazlarını ateşe verdi.

LİNÇ GİRİŞİMİ MOBESEDE
Marjinal sol grupların flamalarını taşıyan bir grubun karşıt görüşlü bir eylemciyi linç etme girişimi de güvenlik kameralarına yansıdı. Sağduyulu vatandaşlarından bazıları ise karşıt görüşlü eylemciyi saldırgan grubun elinde kurtarması dikkatlerden kaçmadı. Olaylardan yoldan geçen araçlar da nasibini aldı. Karanfil Sokak’ta bir aracın camları kırıldı ve aracın üzerine sloganlar yazıldı. Polisin çektiği fotoğraflarda eylemcilerin çevreye verdikleri zarar açıkça görüldü.
Bir grup ise Başbakanlık Merkez Binası’nın Çiçekçiler Çarşısı girişine barikat kuran polis ekiplerine, Atatürk Bulvarı üzerinden sapanlarla demir bilye yağdırdı. Eylem öncesi bir kadın eylemcinin, grupları örgütlemesi ise güvenlik kameralarına takıldı.
(İHA)