BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan'a iğneli gönderme!

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Gezi Parkı ziyareti öncesinde bir açıklama yaptı. Özdemir 'Ortadoğu' benzetmelerinin aksine eylemi "Avrupai" olarak nitelendirdi.

Abone ol

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Avrupa Birliği 'nin (AB) Taksim Gezi Parkı 'ndaki olayların ardından Türkiye ile müzakereleri dondurması halinde polis şiddetini ödüllendireceğini ifade ederek, "Yapılması gereken, tam tersi. Buradaki sivil toplumun girişimi, sonuna kadar Avrupai bir girişimdir" dedi.

Üç büyük takımın taraftarının bir arada eylemlere katılmasını da değerlendiren Özdemir, "Başbakan Erdoğan'ı kutlamak lazım. Kimsenin yapamadığını o yaptı" dedi.

Özdemir, Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericileri ziyareti öncesi The Marmara Oteli'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin gençler tarafından yapılmasının önemli olduğunu ifade ederek, burada bayrak veya slogan yarışının olmaması gerektiğini söyledi.

BAŞBAKANI KUTLAMAK LAZIM

Gençleri son derece çağdaş davrandıkları için kutlayan Özdemir, şöyle konuştu:

"Hatta zaman zaman üzücü şeyler olmasa insan bu eylemi hayranlıkla izliyor. Üç büyük takımın taraftarları bir araya geldi. Başbakan'ı kutlamak gerekiyor, hiç kimsenin başaramadığını kendisi başardı. İnşallah şiddetsiz kalır. Yeteri kadar şiddet oldu, ölenler oldu. Keşke hiç kimse ölmeseydi. Ne polisler ne de direnişçiler zarar görseydi. Ağaç konusu çözülmeyecek bir sorun değil. Bu iş, müzakereyle çözülür ama vatandaşa 'çapulcu' diyerek, onlara küfrederek hiçbir yere varılmaz. Hiç kimse kimseye küfretmesin, saçının teline dokunmasın, zarar vermesin."

AVRUPALI SİYASETÇİLERİ KINIYORUM

Özdemir, bu ülkeden Mevlanalar, Hacı Bektaşı Veliler, Yunus Emreler çıktığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da bu olayları yanlış ve ucuz polemiğe kullanmaya çalışan siyasetçileri de kınıyorum. Bu olayları, polis şiddetini bir argüman olarak kullanıyorlar, Türkiye'nin AB 'ye giremeyeceğinin bir ispatı olarak görüyorlar. Bence tam tersi, sivil toplumu cezalandırmayalım. AB, Türkiye ile müzakereleri dondurursa polis şiddetini ödüllendirir. Yapılması gereken, tam tersi. Buradaki sivil toplumun girişimi, sonuna kadar Avrupai bir girişimdir."

Özdemir daha sonra Gezi Parkı'nda göstericilerin kurduğu standları gezerek, burada bulunanlarla sohbet etti.