BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,09
HABER /  DÜNYA

Adalı’dan 3 büyük proje

Beşiktaş başkan adayı Serdar Adalı, "Yıkımın yapılmasının projeye zarar vereceğini ilettik ama sözlerimiz saptırıldı. Neredeyse hain ilan e...

Abone ol

Beşiktaş başkan adayı Serdar Adalı, "Yıkımın yapılmasının projeye zarar vereceğini ilettik ama sözlerimiz saptırıldı. Neredeyse hain ilan edildik. Devamında stadın sadece 300 metre ilerisinde tansiyonun çok yüksek olduğu bir günde kokteyl yapılarak, sembolik yıkım şovuna şahit olduk" dedi.
Beşiktaş Kulübü’nün 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan Serdar Adalı, Ankara Sheraton Oteli’nde Anadolu Beşiktaşlılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda yapılacak kongreyle sadece siyah-beyazlı kulübün başkanını değil vizyonunu ve finansal büyüklüğünü de belirleyeceklerini ifade eden Adalı, "Ben geleceğe ümitle bakıyorum ama üzgünüm. Her taraftarımız gibi kulübümüz hem finansal hem sportif açıdan hak ettiği yerin çok uzağında. Anlık kararlar veriliyor. Hepimiz için çok önemli olan ortak akıl oluşmadan aksiyonlar alınıyor ve yine bundan camiamız ve marka değerimiz etkileniyor. İşte şu an elimizde bir şans var. Bu kongre Beşiktaşımız için en önemli şans" diye konuştu.

"TARAFTAR, KULÜBÜ BAŞARILI VE GÜÇLÜ GÖRMEK İSTİYOR"
Kulübe yakın zamanda gerekli kaynağın sağlanamaması durumunda geleceğin tehlikeye gireceğini belirten Adalı, "Devir az laf, çok çalışma devridir. Devir kulübe kaynak oluşturma devridir" dedi. Beşiktaş taraftarının kulübün bulunduğu durumdan memnun olmadığını dile getiren Adalı, "Taraftar, kulübü başarılı ve güçlü görmek istiyor. Biz bunun bilinci ve sorumluluğuyla geliyoruz. Tüm camiamıza fayda sağlayacak başarı getirecek faaliyetler içinde bulunmak için güçlü bir şekilde geliyoruz" şeklinde konuştu. "Güçlü Başkan, güçlü Beşiktaş" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Adalı, başkan olması durumunda Beşiktaş’ın Türkiye’de zirveye çıkacağını belirtti.
"Beşiktaş şampiyonluk için sezona en büyük aday olarak başlayacak" diyen Adalı, şunları söyledi:
"Mevcut takımımıza takviye olarak transfer yapacağımız isimlerle görüşmeler devam ediyoruz. Bu futbolcuları 17 Haziran sabahı yönetimi devralacağımız günden itibaren en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Futbol takımımız yeni sezona tam kadro olarak girecek. Elbette yıldızla önemli ama benim için gerçek yıldızın sahada yüreğini ortaya koyarak formasını terleten futbolcu olacağını ifade etmek istiyorum. Bu isimlerin de tüm Beşiktaşlıları mutlu edeceğine inancım tamdır. Hepimizi ilgilendiren bir diğer konu ise Basketbol takımımızın durumu, bugünlerde medyada basketbol takımımızın geleceğini ilgilendiren olumsuz gelişmeler duyuyoruz. Tüm Beşiktaşlılar gibi ben de bu haberlerin doğru olmamasını ümit ediyorum. Aslına bakarsanız bu tarz sorunların Beşiktaş’ın gündeminde hiç olmaması lazım. Çünkü futbolda olduğu kadar basketboldaki hedefimiz de sürekli başarı ve şampiyonluklardır. Bir sezonluk başarı elbette hiçbirimiz için yeterli değildir. İlk hedef anlaştığımız iki büyük sponsorun da desteğiyle Beşiktaş’a yakışır bir kadro kurarak şampiyonluğa oynamak olacaktır. Bunun gerek Avrupa’da gerekse Amerika’da oyuncu takip eden bir ekibimiz şu anda çalışıyor. Önümüzdeki yıldan sonra Avrupa’nın sayılı takımlarından biri olarak final-four oynamak ve Avrupa’nın en büyük kupasını müzemize getirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Bu tür kadrolar zaman, büyük bütçeler ve planlı hareket etmeyi gerektirir. Başarı, kalıcı olanıdır. Bunun için de iyi transferler dışında iyi bir altyapı olmalıdır. Basketbolda İstanbul, Ankara, Tekirdağ ve İzmir’de kuralacak Beşiktaş basketbol okulları ile yeni yetenekleri kulübümüze kazandıracağız. Yetenekli gençleri bulacak, kendi tesislerinde eğitimini üstlenerek ve profesyonellerle beraber yetişerek geleceğin büyük takımını hazırlayacağız. Benim ve ekibimin hedefi Beşiktaş’ı her branşta yeniden güçlendirmek, sportif başarılara koşan amatör ve profesyonel her branşta şampiyonluk hedefleyen bir spor kulübü haline getirmektir."

SERDAL ADALI’DAN 3 DEV PROJE
Başkan olması halinde yapacağı projeleri ilk kez açıklayan Adalı, sürekli başarının alt yapıdan geçtiğini söyledi. Adalı, altyapı kültürünü yeniden canlandırmak için Şan Öktem Futbol Vadisi Projesi’ni hayata geçireceklerini anlattı. Söz konusu proje kapsamında 5 pilot bölgede spor kolejleri açacaklarını dile getirdi.
Gerçekleştirecekleri en önemli projelerden Süleyman Seba Sosyal Tesisleri’ne ilişkin bilgi veren Adalı, tesisin içinde bir de konuk evi olacağının müjdesini verdi. Diğer bir projenin ise biri Anadolu diğeri Avrupa yakasında olmak üzere konut ve iş merkezlerinden oluştuğunu belirten Adalı, iki proje kapsamında gerekli araz tahsis işlemlerinin yapıldığını açıkladı. Adalı ayrıca Beşiktaş için çok önemli olan ancak gelir üretmediğini söylediği Kartal Yuvası, Kartalsen ve BJK TV’yi değerlendireceklerini vurguladı.

"NEREDEYSE HAİN İLAN EDİLDİK"
Stat konusundaki eleştirilere de cevap veren Adalı, "Camiamızın adeta kilitlendiği belki kulübümüzün önündeki en önemli ve yakın fırsat maalesef seçim dolayısıyla tehlikeye atılıyor. Bu tehlikeyi camiaya anlatmaya çalıştığım için stat projesini engellemeye çalışan kişi olarak gösteriliyorum. Stad izinleri sürecinde benden istenen desteği gönülden sağladım. Stat yapımında uygulanan yol doğru bir yol değildir" dedi.
Stat izinleriyle ilgili 10 gün öncesine kadar İnönü Stadı’nın izinlerinin, projelerinin ve finansmanının hazır olduğunun anlatıldığını hatırlatan Adalı, "Araştırmalarımız bunun doğru olmadığını ortaya koydu. Bunu camiayla paylaştık. Bu yıkımın yapılmasının projeye zarar vereceğini ilettik ama sözlerimiz saptırıldı. Neredeyse hain ilan edildik. Devamında stadın sadece 300 metre ilerisinde tansiyonun çok yüksek olduğu bir günde kokteyl yapılarak, sembolik yıkım şovuna şahit olduk" diye konuştu.
Adalı, finansman konusunun en önemli konu olduğuna dikkat çekerek, "Projenin finansmanı bir köşeye koyulmadan, sponsorlarla anlaşılmadan bu projeye başlamak Beşiktaşımızın geleceğini tehlikeye atmaktır. Stadın yapımını, stadın pazarlamasıyla aynı anda yapmak bütçemize hiçbir fayda getirmeyeceği gibi tehlikeli bir planlamadır. Umduğumuz pazarlamayı ve gelirleri sağlayamazsak ne olacak. Bu proje duracak mı, böyle tehlikeli bir planlama olabilir mi? Bizim planımıza göre, dünyanın en büyük markalarından biriyle yaptığımız sponsorluk anlaşmasıyla stadı, kulübün cebinden tek bir kuruş harcamadan bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

ADALI, YENİ YÖNETİM ADAYLARINI ANKARALI BEŞİKTAŞLILARLA TANIŞTIRDI
16 Haziran tarihinde yapılacak kongre ile Beşiktaş’ın sadece başkanını değil, vizyonunu ve ekonomik büyüklüğünü de belirleyeceğini ifade ederek, tüm kongre üyelerini seçime davet etti. Daha sonra yeni yönetim kurulu üyeleri Murat Aksu, Nafi Güral, Merdan Araz, Murat Akdoğan ile Ahmet Kocaadam’ı davetlilere katıldı.