BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan türkü söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı isimli türküsünü söyledi. Erdoğan Gönül dağı'nı kağıttan okudu.

Abone ol

KIRŞEHİR 'de Başbakan Erdoğan Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsünü söyledi. Herkes ezberden okurken Erdoğan'ın elindeki kağıt dikkat çekti.

Kırşehir'de 'Neşet Ertaş 1'inci Bağlama Müzik Kültür Sanat Ödülleri' töreninde herkesin büyük merakla beklediği an, televizyon kanalları tarafından canlı yayınlandı.

Başbakan Erdoğan, ünlü sanatçılardan oluşan koroyla birlikte Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsün söyledi.

KAĞITTAN OKUDU

Gönül Dağı türküsünü elindeki kağıttan okuyan Başbakan Erdoğan'ın korusunda Metin Şentürk, İsmail Türüt, İbrahim Tatlıses, Ahmet Özhan, Orhan Gencebay, Safiye Soyman, Fatih Kısaparmak, Güler Işık, Bayram Bilge Tokel gibi sanatçılar yer aldı.

Erdoğan'ın türkü söylenirken pek de rahat olmadığı kameralara yansıdı. Ara boşluklarda yanındaki Orhan Gencebay ile konuşan Erdoğan, sesini de çok kullanmadı.

erdoğan-türkü-söyledi.jpg

MİKROFON ÖNÜNE GİTTİ

Korodakiler Erdoğan'ın sesini bastırınca son dakikalarda bir kişi sahnede ayar çekti. Metin Şentürk'ün önündeki mikrofonu Erdoğan'ın önüne doğru kaydırınca Başbakan'ın sesi de ekrana yansıdı.

Gönül Dağı korosunda yer alan İbrahim Tatlıses, finale kadar sesini çok yükseltmedi.  Tatlıses, finalde eşsiz sesini mikrofonlara yansıttı.

AŞK ADAMIYDI

Törende konuşma yapan Erdoğan, "Neşet Ertaş'ın anısını her daim yaşatmalıyız" dedi. Erdoğan ayrıca Neşet Ertaş'ın tam bir aşk adamı olduğunu belirterek "Bir defasında, Dolmabahçe'de bana (İnsanda aşk yoksa sazı eline almasın) demişti" ifadelerini kullandı.