BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.406,44
HABER /  DÜNYA

’Ayağa kalkma’ tartışmalarına cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen Tarıma ve Çiftçiye Destek Mitingi’nde "ayağa kalkma" ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen Tarıma ve Çiftçiye Destek Mitingi’nde "ayağa kalkma" tartışmalarına yanıt verdi.

CHP LİDERİ ’’AYAĞA KALKMA’’ TARTIŞMALARINA CEVAP VERDİ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Kongre Meydanı’nda düzenlenen ’Tarıma ve Çiftçiye Destek Mitingi’nde Trakya Bölgesi’ndeki partili ve çiftçilere seslendi. Edirne’de bu yıl yapılan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Türk bayrağı geçerken saygı gereği vatandaşların, CHP’lilerin, kendisinin, milletvekillerinin ayağa kalktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Güreşlerde er meydanında Türk bayrağı geçerken tüm vatandaşımız, ben ve bütün CHP’liler ayağa kalktı. Ayağa kalkmayan sadece hükümetin bakanları ve milletvekilleriydi” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Kendi bayrağına saygı duyamayan bakanlara sizde saygı duymayın. Ne diyor büyük ozan; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Bayrak geçiyor ayağa kalkmıyor. Diktatörlerin bir özelliği var. Halkı kandırmakta üstüne yoktur. Bunların eline bu konuda kimse su dökemez" diye konuştu.
(İHA)