BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  SEÇİM

Başbakan Erdoğan Köşk için istediği oyu açıkladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Yozgat'ta miting yaptı. Erdoğan, Köşk'e çıkmak için istediği oy oranını Yozgatlılara açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketindeki mitinginde muhalefete ve Gülen cemaatine yüklendi. Başbakan, ilk kez Köşk için isteği oyu da seçmenlerine söyledi.

YOZGAT'TAN YÜZDE 84 OY İSTİYORUM

30 Mart'ta ise yüzde 53 oy oranıyla Yozgat Belediyesine bir kez daha AK Parti'nin taşındığını ifade eden Erdoğan, 2007 halk oylamasında, "Cumhurbaşkanını halk seçsin mi?" diye sorulduğunda, Türkiye'nin yüzde 69, Yozgat'ın ise yüzde 84 ile "Evet" dediğini anımsattı.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos'ta da Yozgat'tan yüzde 84 oy istediğini söyledi. Erdoğan'ın bu isteğine vatandaşlar "Yüzde 100, yüzde 100" diye yanıt verdi.
HANGİ YÜZLE HALKA GELECEKLER? 

Vatandaşlara "Şimdi bunlar hangi yüzle halka gelecekler?" diye soran Erdoğan, "Seni cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen, bu adamlar hangi yüzle karşına gelecekler. Maalesef ne yaptılar, bir manevra. Bir ikili, Bahçeli, Kılıçdaroğlu bir araya geldiler, partideki arkadaşlarının bile cumhurbaşkanı adayı kim olacak haberleri yok. İkisi bir araya gelerek, bir aday belirlediler. Bir yerle de herhalde muhabbet ettiler, o muhabbetin neticesinde bir isim ortaya koydular" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDİYORUZ 

Erdoğan, vatandaşlara "Sizden öyle bir gür seda bekliyorum ki Ankara sizi duysun, sizden öyle bir gür seda bekliyorum ki İstanbul, Edirne, Van sizi duysun, Türkiye sizi duysun" diye seslenen Erdoğan, alandaki vatandaşlara "10 Ağustos'a hazır mıyız?", "Cumhurun başkanını seçiyor muyuz?", "Yeni Türkiye'yi inşa ediyor muyuz?", "Oy pusulasında milletin adayını tercih ediyor muyuz?" diye sordu.

Yozgat'ın tarihi boyunca hep şehitler diyarı olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

AYNI OYUN AYNI TEZGAH 

Yozgat Agah Efendi gibi, Çapanoğlu Camii'nin manisi Mustafa Bey gibi, Ahmet Efendi gibi büyük devlet adamlarını, büyük gönül insanlarını yetiştirdi. Erzurum'da, buradan dışarıya giden bir zat vardı. Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Aslında aynı oyun, aynı tezgah. Yozgat oynanan oyunun farkında.

YOZGAT MHP'YE DERSİNİ VERECEK

Çünkü CHP zulmünü bilir. Yozgat tek parti döneminde burada ne büyük zulümler yaşandığını bilir. Yozgat, camilerin nasıl kapatıldığını, Kur'an öğrenmenin, öğretmenin nasıl yasaklandığını, milletin nasıl tahkir edildiğini çok iyi bilir. Büyük Camii'de imamların, müezzinlerin nasıl derdest edildiğini gayet iyi hatırlar, gayet iyi bilir. Ben inanıyorum ki Yozgat gidip CHP ile işbirliği yapanlara dersini sandıkta verecektir.

YOZGAT'TAN PENSİLVANYA'YA OY ÇIKAR MI?

İnanıyorum ki Yozgat, yaşanan onca zulümden sonra gidip CHP'nin oyuncağı olanlara cevabını çok iyi verir. Yozgat'tan Kılıçdaroğlu'na oy çıkar mı? Yozgat'tan CHP'nin oyuncağı olan Bahçeli'ye oy çıkar mı? Yozgat'tan Pensilvanya'ya oy çıkar mı? İşte bu. Hiç kimse Yozgat'ı, Yozgatlıyı kandırmasın, burası yiğidin harman olduğu yerdir, burası Bozok Ovası'dır.

YOZGAT'A KAÇ DEFA GELDİN?

Bilboardlara 'Bozok Yaylasının Yiğidi' demekle yiğit olunmuyor. Sormak lazım, sen Bozok Yaylası'na kaç kere geldin, öyle mi, sormak lazım kaç kere geldin? Acaba Bozok Yaylası'nın yolunu biliyor musun? diye sormak lazım. Burası CHP'nin, İsmet İnönü'nün zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. İşte onun için Yozgat'tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki inşallah oy çıkmayacaktır.