BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Nasıl Türk bayrağı örtersiniz! Sert tepki

Kemal Türkler cinayeti ve Bahçelievler katliamının faili Ünal Osmanağaoğlu’nun tabutuna Türk bayrağı örtülmesiyle ilgili suç duyurusu yapıldı.

Abone ol

DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan’ın Türkler cinayeti ve Bahçelievler katliamının faili Ünal Osmanağaoğlu’nun tabutuna Türk bayrağı örtülmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVDÜLER

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Soydan’ın avukatı Arzu Becerik tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Osmanağaoğlu’nun 1 Temmuz 2014'teki cenaze töreninde tabuta Türk bayrağı örtülmesi talimatını verenlerin, talimatı uygulayanların, öğle namazı ardından Fatih Camii'nde cenaze namazı kıldıran diyanet görevlilerinin, namaza katılan milletvekillerinin, parti yetkililerinin, TBMM yetkililerinin, “Devletin egemenlik alametleri ile Türk milletini aşağılama”, “Suç ve suçluyu övme”, “2893 sayılı Bayrak Kanunu’na muhalefet” suçlarını işledikleri öne sürüldü.

8 İNSANI ÖLDÜREN BİRİNİN TABUTUNA TÜRK BAYRAĞI ÖRTTÜLER

Şüphelilerin Osmanağaoğlu’nun işlediği suçları bilen kişiler olduğu belirtilen dilekçede, "Şüpheliler, 7 kişinin katili olduğu kesinleşmiş, bir kişinin katili olduğu maddi vakıa olarak tespit edilmiş ancak zamanaşımı nedeniyle ceza almaktan kurtulmuş, insanlığın ağır suçlarından olan insanı öldürme suçunu işleyen kişinin tabutuna Türk bayrağı örtmüşler, cenaze namazı kılmış ve tören yapmışlardır" denildi.

AİLEMİZ ÇOK ÜZÜLDÜ

Namaz ve cenaze töreninin oldukça kalabalık bir grupla aleni olarak gerçekleştiği hatırlatılarak yayın organlarında haber olduğu ifade edildi. Osmanağaoğlu’nun cenazesine katılanların bu eylemlerinin, Nilgün Soydan ve ailenin diğer üyelerini derinden yaraladığı ve üzdüğü vurgulanarak sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları talep edildi.

BAHÇELİ DE KATILMIŞTI

Ünal Osmanoğlu'nun cenazesine MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve MHP İstanbul İl Yönetimi tam kadro olarak katılmıştı.

bahceli-unal-osmanoglu-nun-cenazesine-katilid-4530451.jpeg