BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Antikapitalist Müslümanlar’dan İsrail’e tepki

Antikapitalist Müslümanlar grubu İsrail’in Filistin’e yaptığı katliama sessiz kalmamak için İsrail Konsolosluğu önünde iftar açtı. Yer sofra...

Abone ol

Antikapitalist Müslümanlar grubu İsrail’in Filistin’e yaptığı katliama sessiz kalmamak için İsrail Konsolosluğu önünde iftar açtı. Yer sofraları kuran grup konsolosluk önünde iftarlarını açarken, çevik kuvvet ekipleri tedbir amaçlı bina önünde bekledi.
Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 50 kadar Antikapitalist Müslümanlar grubu üyesi, burada yer sofrası kurarak yanlarında getirdikleri yemeklerle iftarlarını açtı.
Konsolosluk önünde toplanan grup Filistin bayrağı açarak “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Siyonistler, cehennemi dünyada görecekler” şeklinde slogan attı.
Basın açıklaması yapan Münibe Altıparmak, “Sofralarımızla kuşatıyoruz. Yeryüzü sofralarıyla hep birlikte elinde silah kendisine benzemeyeni öldüren anlayışına karşı elinde ekmek kendisine benzemeyenle bölüşen bir anlayışı inşa ediyoruz. Zafer yakındır ve zafer adalete, barışa, kardeşliğe, eşitliğe, farlılıkların ortak yaşam biçimine inananlarındır” dedi.
Filistinli Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Tamam Abusalamana ise “Ben daha önce yaşadığım savaşlarda çok kötü tecrübeler yaşadım. Çok kötü hatıraları unutamıyorum, zaten unutmam. Şimdi bu toplantıda Filistinlilere destek vermek için Filistinlilerle dayanışma yapmak için geldik” şeklinde duygularına dile getirdi.
Grup sahura kadar konsolosluk önünde bekleyecek.
(İHA)