BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.490,18
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu davet etti Türkiye'ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetiyle mültecilerin durumu ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili Pazartesi günü yeniden Türkiye'ye geliyor.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetiyle Pazartesi günü Ankara'ya geliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, en son Ekim 2015'te İstanbul'a gelerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ: MÜLTECİLER

Angela Merkel ile Ahmet Davutoğlu arasında yapılacak görüşmede yine en önemli gündem maddesinin mülteciler konusu olacağı belirtildi. Görüşmede, mülteci akının kontrol altına alınması için Türkiye ile işbirliğinin güçlendirileceği mesajının verileceği, ayrıca Suriye'deki gelişmeler ve terörle mücadele konularınında ele alınacağı bildirildi.

ANGELA MERKEL TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Suriye ve Bölgesine Destek" başlıklı toplantısında açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Suriye'de ateşkesin sağlanmasının önemine dikkat çekerek "Yerlerinden edilmiş Suriyelilere ev sahipliği yapan Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Suriye krizinde şimdiye kadar 300 binden fazla kişi hayatını kaybettiğini belirterek, "BM Genel Sekreteri'nin söylediği gibi, siyasi bir çözüme ihtiyaç vardır. Bu facia sona ermelidir" dedi.

Almanya'nın bu yıl Suriye krizi için 1,2 milyar avro yardımda bulunacağını söyleyen Merkel, ülkesinin 2017-2018 yılları içinde 1,1 milyar avro katkı sağlayacağını dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin sığınmacı kriziyle ilgili Türkiye'ye 3 milyar avroluk katkılarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Merkel, "Toplumlar ve belediyeler arasında ortaklıklar olacak. Almanya kaynaklı internetten bir iletişim platformu oluşturacağız. Bunu Ürdün, Türkiye ve Lübnan'daki şehirler için iletişim için kullanacağız" dedi.