BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  DÜNYA

NATO'dan kritik Rusya açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Suriye muhaliflerini hedef alan operasyonlarına tepki gösterdi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın büyük ölçüde muhalifleri hedef alan hava saldırıları, Suriye barış görüşmelerini baltalıyor" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın büyük ölçüde muhalifleri hedef alan hava saldırılarının, Suriye barış görüşmelerini baltaladığını bildirdi. 

NATO Genel Genel Sekreteri, Amsterdam'da yapılan AB savunma bakanları toplantısına girerken basına yaptığı açıklamada, İttifak'ın Suriye krizine barışçıl bir çözüm bulunmasını desteklediğini belirtti. Stoltenberg, "Ancak gördüğümüz şey, büyük ölçüde muhalifleri hedef alan Rusya'nın yoğun hava saldırılarının krize siyasi çözüm bulma çabalarını baltaladığı. Buna ek olarak, Rusya'nın Suriye'de artan hava hareketliliği de, tansiyonun artmasına ve Türk hava sahasının ihlaline neden oluyor" dedi.

Bunun büyük bir risk ve tansiyonu yükselttiğini vurgulayan Genel Sekreter, "Bu, aynı zamanda NATO için de bir zorluk. Çünkü Türk hava sahasının ihlali, NATO hava sahasının ihlali demek. Rusya'nın Suriye ve Doğu Akdeniz'deki güçlü askeri yığınağı, aynı zamanda dünyanın bu bölümündeki stratejik dengeyi değiştiriyor. Dolayısıyla itidal, tansiyonun düşürülmesi ve Suriye krizine siyasi çözüm çağrısı yapıyorum" diye konuştu. 

RUSYA AĞIR BİR ASKERİ YIĞINAK YAPTI

NATO Genel Sekreteri, Türkiye'nin Suriye'ye dönük bir harekata hazırlandığı yönünde Rusya kaynaklı iddianın hatırlatılması üzerine ise, şöyle konuştu: 

"Bence gerçeklere bakmamız lazım. O da, Rusya'nın son aylarda Suriye'de hava gücü, kara gücü ve Akdeniz'in doğusunda donanma gücünü artırarak ağır bir askeri yığınak yaptığıdır. Büyük ölçüde muhalifleri hedef alan çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirmekteler ve NATO hava sahası olan Türk hava sahasını ihlal etmekteler. Bu, Suriye'deki soruna siyasi çözüm bulmak için gösterilen çabaları baltalıyor." 

NATO Genel Sekreteri, DAEŞ'in Libya'daki varlığını artırması ile ilgili bir soru üzerine ise durumu çok yakından takip ettiklerini belirtti.